10 anledningar till att åka på träningsresa

Sandra Hiort är friskvårdskonsult och ToppHälsa-redaktör. Hon har varit på flera av ToppHälsas omtyckta träningsresor och alltid kommit hem fylld av energi och glädje. Här är hennes 10 bästa anledningar till varför du också borde åka med!

 –Hur en dag ser ut på träningsresor beror såklart på var du är och vilka du åker med. På ToppHälsas resor är det ungefär samma upplägg oavsett var vi åker. Det som varierar är dels hur hotellet är men kanske framför allt träningsutbudet, som anpassas efter var vi är. På några platser finns det till exempel stor pool där man kan ha crawlkurser, på andra ställen går det att ha cykelpass på säkra vägar, säger Sandra Hiort.

Här är 10 anledningar till varför du också borde följa med:

1. Känslan när du kommer hem

Har du kommit hem från en semester och känt dig plufsig, trött och med ångest över att behöva ”ta tag i ditt liv” igen? Det slipper du efter en träningsresa. Eftersom du rör mycket på dig så kan du både äta och dricka mumsigt med gott samvete. Du kommer hem i fin form, full av energi och troligtvis rätt nöjd med dig själv.

2. Du får mycket semester (och mer) för pengarna

En träningsresa kostar ungefär lika mycket som en vanlig semesterresa men du får ju sååå mycket mer för pengarna. Du får träna med otroligt duktiga ledare och en hel meny med träningsmöjligheter. Dessutom ingår det ofta inspirerande föreläsningar med konkreta tips som du kan ta med dig för livet.

3. Du får nya (tränings)kompisar

Gemenskapen på de här resorna är något unikt. Alla är där tillsammans och det är lätt att träffa nya vänner som man behåller för livet. Det händer något när man tränar tillsammans. Man kommer lätt nära varandra och har roligt ihop. Man behöver aldrig vara nervös för att åka själv, efter en dag så ha man ett gäng att hänga med. Och folk är extra glada och positiva på de här resorna. Det är härligt!

traningsresa-3

4. Du får utmana dig själv och prova något nytt

Kanske hittar du en helt ny träningsform som du förälskar dig i? Här har du alla möjligheter att prova på träning som du aldrig skulle ha gett dig på hemma. För att det är lättillgängligt och för att du kanske känner dig lite semestermodig och passar på att gå utanför din bekvämlighetszon. Dessutom med grymma träningsledare som verkligen vet vad de gör!

5. Du får uppleva mer än bara en pool

Förutom att du kanske går eller springer runt i krokarna där hotellet ligger så är det ofta en eller ett par utflykter som tar dig till platser du troligtvis inte skulle ha upplev på en vanlig semester.

6. Du tankar inspiration och träningsmotivation

Jag lovar – du kommer att komma hem med nya perspektiv, ny energi och galet mycket motivation till att fortsätta träna där hemma. Dessutom har du många fina minnen att plocka fram dagar då det känns lite trist och tungt.

traningsresa1

7. Koppla av på riktigt

Eftersom kroppen får jobba ordentligt så blir det lättare för dig att koppla av i huvudet också. När du har tränat kommer du att kunna komma ner i varv på riktigt och vila dig i toppform.

8. Du blir hög på lyckohormoner

Att träna ute i solen ger både endorfiner och D-vitamin som i sin tur ger dopamin. Det bidrar till att höja humöret hos oss. Dessutom är du ju på semester bland en massa trevliga människor och kan njuta till max av livet. Snacka om lyckokick!

9. Du investerar i dig själv

Är det något du ska investera i så är det såklart i dig själv. Bokar du in dig på en träningsresa så satsar på att må bra både fysiskt och psykiskt. Det är du verkligen värd – och det är värt varenda krona!

10. Du får jämnare solbränna

Om inte alla andra anledningar jag har rabblat upp här räcker så slänger jag in en härlig solbränna också. Eftersom du rör dig och är ute i solen så kommer du att få en jämnare, finare solbränna.


En vanlig dag på träningsresa kan se ut så här:

07: 30 Stavgång eller löpning på stranden, alternativ yoga inne i träningslokalen.
8:30 Frukost.
10:30 Danspass, crossfit eller coreträning.
12:00 Lunch
Vila på maten, strandhäng.
15:00 Danspass eller thaiboxning
16:30 Löpträning eller stavgång
17:30 Yoga nedvarvning
19:00 Middag
20:30 Inspirerande föreläsning
Tack & godnatt (eller party för den som har krafter kvar…)

Så kom igen, vad väntar du på? Boka in en oförglömlig träningsresa! :)

Skärmavbild 2017-10-13 kl. 10.42.32

Just nu har du chansen att följa med ToppHälsa till Thailand – gör den gråa vintern lite enklare och häng med på en resa full av pepp och roliga aktiviteter. Läs mer här!

Kommentera

Läs mer om våra regler