Glöm tankar som ”jag klarar det inte” eller ”jag kommer att vara sämst” – när du läst denna lista kommer du vara 100 % peppad på att träna ihop med andra (för att det är ju så himla bra!)

Du får mer energi

När du tränar tillsammans med någon peppar ni (förhoppningsvis) varandra för att kunna uppnå era bästa resultat. Slutar kompisen springa på träningsbandet bredvid finns du där och peppar till att orka fem minuter till, och vice versa. Som en egen PT! (nästan… 😉).

Träningen blir av

Klockan är fem på eftermiddagen, du är hungrig och det är mörkt och kallt ute. De flesta av oss kan nog erkänna att det är lätt att träningen inte blir av, särskilt under hösten och vintern. Har du bokat in en träningsdejt med en vän blir det svårare att hoppa av i sista stund – då sviker du ju inte bara dig själv utan även din vän. En stor del fördel med en träningskompis är därför att träningen faktiskt blir av!

Träningen blir roligare

En träningskompis är bra i många lägen – som motståndare i tennismatchen, för att öva förra klassens zumba-moves med, eller helt enkelt för att förgylla tiden på gymmet och göra den lite roligare.

trana

Du får mer tid över

Träningsdejt med kompisen = två flugor i en smäll! Känner du igen dig i att det kan kännas som en kamp att få ihop en träff med vissa vänner? Passa på att träna ihop! Då slipper ni planera en träff fem veckor fram i kalendern och får mer tid över till att göra annat på egen hand.

Du vidgar dina vyer

Kanske inspireras du av din kompis övningar på gymmet eller så lyckas hen rentav få dig att följa med och testa en ny sport. Att träna ihop med någon, vare sig det är samma person varje gång eller olika personer, vidgar dina vyer. Som allt här i livet lär man sig det mesta av varandra, det gäller även träning.

Hitta träningskompisar för livet – följ med på en träningsresa!

En träningsresa är det perfekta tillfället för att hitta nya träningsvänner. ToppHälsa erbjuder ett brett urval av träningsresor i olika prisklasser, längder och till olika destinationer. Vad sägs om en vecka i soliga Playaitas, fullspäckad med löpning, dans och siming? Eller en getaway-helg här i Sverige med träning i Loka Brunn? Kombinera sol, ledighet och träning med oss – klicka här eller på bilden för att läsa mer om ToppHälsas träningsresor!

traningsresa1

NUVARANDE 5 anledningar till att skaffa dig en träningskompis
NÄSTA Här är kolhydraterna du SKA äta – mättar och ökar förbränningen