Ät enligt ABnoll-metoden – här är 3 smarriga recept att testa

Välj rätt mat för din blodgrupp och få både viktbalans och bättre hälsa! Vi på Topphälsa har vi testat Ulrika Davidssons nya diet ABnoll-metoden som går ut på just det.

Här är tre recept ur boken ”ABnoll-metoden med Ulrika” (Bonnier Fakta) som funkar för alla, oavsett blodgrupp.

Recept: Basmüsli

10 PORTIONER (162 KCAL/PORTION UTAN TILLÄGG)

Recept: Basmüsli

Foto: Ulrika Pousette/ABnoll-metoden med Ulrika

  • 4 dl havregryn
  • 1⁄2 dl linfrön
  • 1 dl mandelspån
  • 1 krm malen kardemumma
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1⁄2 dl vatten
  • 1⁄2 dl grovhackade valnötter

Vet du vilken blodgrupp du tillhör kan du också använda till exempel:
Blodgrupp A: Pumpakärnor, torkade aprikoser, torkade tranbär, hasselnötter, sötmandel.
Blodgrupp B: Torkade fikon, tranbär eller nyponskal. Pekannötter, macadamianötter, paranötter.
Blodgrupp AB: Pumpakärnor, torkade nyponskal, torkade körsbär, pistaschnötter, paranötter.
Blodgrupp 0: Pumpakärnor, torkade blåbär, katrinplommon, hasselnötter, pekannötter, sesamfrön.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, linfrön, mandelspån och kardemumma i en bunke. Rör ihop honung, olja och vatten i en skål och blanda ner noga i bunken.
2. Sprid ut blandningen på plåten och toppa med valnötter. Låt stå i ugnen i cirka 20 minuter. Rör om några gånger under tiden. Låt svalna och förvara i en glasburk.

Recept: Omelett med fetaost

GRUNDRECEPT, 1 PORTION (300 KCAL UTAN TILLÄGG)

 Recept: Omelett med fetaost

Foto: Ulrika Pousette/ABnoll-metoden med Ulrika

  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 1⁄4 rödlök
  • 25 g färsk bladspenat
  • 1 tsk smör
  • 25 g fetaost

Vet du vilken blodgrupp du tillhör kan du också lägga till:
Blodgrupp A: 1 dl alfalfagroddar, 1⁄2 dl naturella jordnötter, frästa champinjoner.
Blodgrupp B: 1⁄2 tunnhyvlat fänkålsstånd, frästa champinjoner.
Blodgrupp AB: 50 g kalkonbröst i skivor, frästa champinjoner.
Blodgrupp 0: 50 g rostbiff i skivor, tunnstrimlad röd paprika.

1. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål. Skiva rödlöken tunt.
2. Fräs rödlök och spenat mjukt i en stekpanna med smör.
3. Häll ner äggsmeten och smula över fetaosten. Låt steka på svag värme i cirka 5 minuter. Toppa eventuellt med tillägg enligt blodgrupp.

Recept: Raw food-bollar

GRUNDRECEPT, 12 BOLLAR (95 KCAL/BOLL UTAN TILLÄGG)

Recept: Raw food-bollar

Foto: Ulrika Pousette/ABnoll-metoden med Ulrika

  • 2 dl sötmandel + ev. spån att rulla i 1 dl valnötter
  • 5 torkade dadlar
  • 4 msk kakao
  • 1 gnutta malen kardemumma
  • 2 msk varmt vatten
  • 3⁄4 dl hackade valnötter eller mandelspån att rulla i

Vet du vilken blodgrupp du tillhör kan du också använda till exempel:abnoll-metoden

Blodgrupp A: Torkade aprikoser eller tranbär. Fikon, jordnötssmör, macadamianötter, pinjenötter.
Blodgrupp B: Nyponmjöl eller torkade nyponskal, fikon, torkade tranbär, pekannötter, macadamianötter, paranötter.
Blodgrupp AB: Jordnötssmör, lakritspulver, nyponmjöl eller torkade nyponskal, pekannötter, macadamianötter, cashewnötter.
Blodgrupp 0: Katrinplommon, torkade blåbär, pumpakärnor, pinjenötter, macadamianötter, hasselnötter.

 

1. Lägg mandlar och valnötter i en matberedare tillsammans med dadlar, kakao och kardemumma. Mixa ihop och tillsätt vattnet, lite i taget, till en massa som fortfarande är lite crunchig.
2. Forma till bollar och rulla dem i hackade valnötter eller mandelspån. Förvara i kylen eller frysen.

 

MISSA INTE! Allt om ABnoll-metoden och hur olika blodgrupper ska äta kan du läsa om i Topphälsa nr 2!

Kommentera

Läs mer om våra regler