Avokado- och chokladmousse recept. Kristin kaspersen åkte till New York och kom hem med en ny syn på mat. Eko, glutenfritt, grönt – och lekfullt. Nu vill hon inspirera andra att testa nya smaker. Det här receptet på chokladmousse kommer från hennes kokbok Good food – glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin (Fitnessförlaget).

Recept: Chokladmousse med avokado – 4 portioner
Recept på Chokladmousse med avokado kalorier

  • 2 mogna avokador
  • 1 dl kakao
  • 1 dl kokosgrädde
  • 3 msk fast honung
  • En nypa salt

Ristade salta honungsmandlar

  • 1 dl sötmandlar
  • 1 msk fast honung
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 tsk neingsalt

Till servering

  • Färska bär
  • Mynta

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser till moussen i en matberedare eller en mixer. Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåpet, minst 45 minuter.

2. Rosta mandlarna i en torr stekpanna utan fett. Häll på honungen och låt den koka in. Häll upp på ett bakplåtspapper eller ett oljat fat och strö genast över sesamfrön och flingsalt. Hacka mandlarna till fina smulor när de svalnat.

3. Toppa moussen med mandlarna, färska bär och mynta.

Chokladmousse – närings- och energiberäkning (per portion)

  • Kalorier 168 kcal
  • Protein 8 g
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 24 g

Här hittar du fler goda recept ur Good food:

Mexikansk zucchinisoppa med mandel och vanilj
Quinoasallad med avokado och grönkål
Fisk i paket med kokosmjölk
Avokado- och chokladmousse med rostade honungsmandlar

NUVARANDE Recept: Avokado- och chokladmousse med rostade honungsmandlar
NÄSTA Jag får ont i hälsenan efter löpning – vad ska jag göra?