Recept: Grilla gott med rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter. Här är gott och nyttigt recept med fänkål, zucchini, stora svampar och paprika. En välkryddad dressing eller krämig röra till gör det där lilla extra.

recept på grillat med rotfrukter

Recept: Rostade rotfrukter

4 portioner

Du behöver

2 paprikor, grovt tärnade
1 zucchini, i grova halvmånar
1 purjolök, grovt skivad
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Dressing
1/2 dl olivolja
1 msk vinäger
1/2 tsk dijonsenap
1 bit vitlök, finhackad
1 msk finhackade örter, t ex persilja + timjan

Gör så här

Trä grönsakerna var för sig på spett. Grilla dem runt om tills de mjuknar och får färg. Lägg grönsakerna i en skål och blanda runt med dressing. Salta och peppra. Servera dem kalla eller varma.

 

Recept: Portabello med pecorino

En matig sallad med flört från Italien. Svampen blir såå god med vitlök, den fantastiska persiljan och den smakrika pecorinon.
4 portioner

Du behöver

8 portabello
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
3 vitlöksklyftor, hackade
1 dl hackad persilja
1 chilifrukt
svartpeppar
salt
100 g rucola, sköljd
50 g pecorino alt parmesanost, hyvlad

Gör så här

Ta bort stjälkarna från portabellohattarna. Rör ihop olja, vinäger, vitlök, persilja, chili, svartpeppar och salt. Grilla svamphattarna på båda sidor. Pensla dem med dressingen efter att ha vänt dem en gång. Ta av från grillen och halvera dem. Lägg ut rucolan på ett fat, lägg på svamp. Toppa med återstående dressing och den hyvlade osten.

Kommentera

Läs mer om våra regler