Trött på kött? Det finns ju så mycket annat att grilla! Här är två recept som inte kommer att få dig att längta tillbaka till flintastekens tid.

Recept: Rostade rotfrukter

4 portioner

Ingredienser att grilla:

2 paprikor, grovt tärnade
1 zucchini, grovt skivad
1 rödlök, grovt skivad
En näve champinjoner
Kvisttomater
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Dressing:
1/2 dl olivolja
1 msk vinäger
1/2 tsk dijonsenap
1 bit vitlök, finhackad
1 msk finhackade örter, t ex persilja + timjan

Gör så här:

Trä grönsakerna var för sig på spett. Grilla dem runt om tills de mjuknar och får färg. Lägg grönsakerna i en skål och blanda runt med dressing. Salta och peppra. Servera dem kalla eller varma.

 

Recept: Portabello med pecorino

4 portioner

Ingredienser:

8 portabello
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
3 vitlöksklyftor, hackade
1 dl hackad persilja
1 chilifrukt
svartpeppar
salt
100 g rucola, sköljd
50 g pecorino alt parmesanost, hyvlad

Gör så här:

Ta bort stjälkarna från portabellohattarna. Rör ihop olja, vinäger, vitlök, persilja, chili, svartpeppar och salt. Grilla svamphattarna på båda sidor. Pensla dem med dressingen efter att ha vänt dem en gång. Ta av från grillen och halvera dem. Lägg ut rucolan på ett fat, lägg på svamp. Toppa med återstående dressing och den hyvlade osten.

Psst! Vill du ha fler mattips och få koll på dina matvanor en gång för alla? Kolla in vår superpopulära onlinekurs:

Gå ner i vikt – och stanna där!

  • En onlinekurs som ger dig ett nytt ätbeteende under 10 veckor
  • Du får 13 filmer där dietist Karin Magnusson peppar och guidar!
  • Lustfyllt arbetsmaterial ingår (skriv ut hemma!)
  • Diskutera med både Karin och andra deltagare!

NUVARANDE Recept: Grilla grönare (och godare!) med rostade rotfrukter
NÄSTA Pamela Andersson: Vågar du lita på magen?