Att välja sport-bh är inte alltid så lätt som det låter. Förutom färg, form och storlek på byst bör man även utgå från vilken typ av träning man utövar när man väljer sport-bh. ToppHälsa guidar till hur man hittar rätt och tipsar dessutom om säsongens finaste sport-bh:ar!

En bra sport-bh är a och o för att din träning, vare sig du har stora eller små bröst. Studier visar att en tredjedel av alla kvinnor får ont i brösten av träning och träning utan sport-bh kan skada likväl ligament i brösten som orsaka rygg- och nacksmärtor. Dessutom ger sport-bh:n en skön känsla av att brösten sitter ”på plats” och inte studsar och smärtar under träningen.

Hur hittar man rätt sport-bh?

En sport-bh ska sitta tight, inte ha några sömmar som skaver och ha ett ordentligt stöd. Dessutom behöver man utgå från begreppen ”high impact”, ”medium impact” och ”low impact” när man väljer sport-bh: vi förklarar begreppen här under.

Läs även: Här är de trådlösa hörlurarna som gör din träning roligare och smidigare!

Säsongens nyhet: sport-bh med medium impact från Casall

sportbh

casall sportbh

Hitta information om pris och köp genom att klicka på plusset i bild eller direkt på produkterna.

En av säsongens stora favoriter är Casalls nya sport-bh Confidence. Sport-bh:n har hög absorptionsförmåga, dragkedja framtill och reglerbara axelband. Kuporna är gjorda av en nyutvecklad luftig vaddering som transporterar bort fukt. Minst lika snygg som skön! Klicka på plusset i bild för att handla den direkt här på topphälsa.se.

Sport-bh med high impact

Sport-bh:ar med high impact ger det det bästa och mest ordentliga stödet. High impact brukar fungera särskilt bra för dig med större bröst då de ofta är reglerbara eller har extra stöd i form av kupor. Men även du med mindre bröst bör satsa på high impact om du utövar fartfyllda motionsformer som innehåller mycket rörelse och hopp.

Hitta information om pris och köp genom att klicka på plusset i bild.
sportbh

sport-bh high impact

Klicka på produkterna för pris – checka tryggt och enkelt ut genom Klarna.

Sport-bh med medium impact

topphälsa-logga
ToppHälsa Shopping – Allt inom träning och hälsa
Ekologiska tillskott, snygga träningskläder och smidiga träningsprylar. Hos ToppHälsa Shopping hittar du etablerade märken och exklusiva samarbeten med nya talanger.
E-handel med Tipser
Betala säkert med Klarna — du väljer själv om du vill ha faktura eller betala direkt, och kan självklart skicka tillbaka varan om du inte är nöjd. Vid frågor: support@tipser.com, 08-410 344 60.

Gymmar du, dansar eller är ute och går snabba powerwalks? Då är en medium impact sport-bh rätt för dig. Medium impact passar bra för motion med medelhög intensitet och är sitter ofta tight och utan några extra knäppningar.

sportbh
Hitta information om pris och köp genom att klicka på plusset i bild.

sport-bh medium impact

Klicka på produkterna för pris – checka tryggt och enkelt ut genom Klarna.

Sport-bh med low impact

Sport-bh:ar med low impact passar lugna motionsformer som yoga och lugna promenader. Stödet är mindre än hos medium- och high impact sport-bh:ar och passar extra bra för dig med mindre bröst. Dessa sport-bh:ar har oftast ingen bygel.

Hitta information om pris och köp genom att klicka på plusset i bild.
sportbh

sport-bh low impact

Klicka på produkterna för pris – checka tryggt och enkelt ut genom Klarna.

Vill du läsa mer sånt här? Följ ToppHälsa på Facebook för att inte missa det senaste inom kost, träning och hälsa!

NUVARANDE Guide: Så väljer du rätt sport-bh – vi har valt ut säsongens finaste
NÄSTA 15 sömnhacks för den skönaste sömnen någonsin