Kesobröd utan mjöl – det här receptet är både enkelt och gott

Det här receptet på nyttig kesobröd utan mjöl måste du bara testa! Det är så gott, saftigt och enkelt att laga. Receptet kan dessutom göras glutenfritt om du väljer glutenfri havregryn, skriver personliga tränaren Lise Korsedahl i sin blogg på ToppHälsa. Här under hittar du hennes recept:

kesobröd utan mjöl och gluten

Recept: Kesobröd utan mjöl

Detta behöver du till ett bröd:

  • 80 g finhackade mandlar
  • 60 g solrosfrön
  • 80 g havregryn (välj gärna glutenfritt)
  • 1 msk bakpulver
  • 170 g keso
  • En nypa havssalt
  • 4 ägg

Kesobröd utan mjöl – så här gör du:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda mandlarna och resten av ingredienserna i en bunke.

Häll smeten i en brödform iklädd bakplåtspapper (se bild nedan)

recept: kesobröd utan mjöl

Stekas längst ner i 35-45 min. Klart!

Så här ser brödet ut när det är färdigt:

recept: kesobröd utan mjöl

recept: kesobröd utan mjöl

recept: kesobröd utan mjöl

Enjoy!

Ps. Pt-Lise bloggar inte längre på ToppHälsa, du hittar hennes nya hemsida här!

 

Fler hälsorecept utan mjöl och socker!

FRÖKNÄCKE – gott och nyttigt recept utan mjöl

KESOPLÄTTAR – nyttigt mellanmål som är rikt på protein

MELLANMÅLSMUFFIN – enkla att göra & perfekt att ta med

BANANSCONES – både gluten- och mejerifria!

 

Kommentera

Läs mer om våra regler