Sitter du just nu och funderar på nyårstilltugg? Ett hett tips är att blanda pilgrimsmusslor med champagne, för festligare än så blir det nog inte. Här är ett riktigt gott recept!

Nyårsrecept: pilgrimsmusslor i sås av champagne

Antal: 24 stycken

Du behöver:

24 pilgrimsmusslor (ca 350 g)
salt och peppar
1 msk olivolja

Champagnesås:
1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör
1 dl vitt vin
4 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde
1 msk ljus maizenaredning
1 tsk färskpressad citronsaft
1 dl champagne eller mousserande
vitt vin
salt och vitpeppar

Recept: Nyårspilgrimsmusslor i sås av champagne

Så gör du:

Fräs löken mjuk i smör.

Häll på vin och buljong, låt sjuda tills vätskan reducerats till hälften.

Sila bort löken, tillsätt 2 dl grädde och låt koka cirka 10 minuter. Red med maizena.

Tillsätt citronsaft, salt och peppar. Håll såsen varm. Vispa resten av grädden. Salta och peppra pilgrimsmusslorna.

Värm oljan i grill- eller stekpanna och stek musslorna cirka en minut på varje sida.

Vänd ner den vispade grädden i såsen och rör i champagne.

Fördela såsen i skedar/fat. Lägg en pilgrimsmussla i såsen. Servera direkt.

Gå ner i vikt – och stanna där!

  • En onlinekurs som ger dig ett nytt ätbeteende under 10 veckor
  • Du får 13 filmer där dietist Karin Magnusson peppar och guidar!
  • Lustfyllt arbetsmaterial ingår (skriv ut hemma!)
  • Diskutera med både Karin och andra deltagare!

NUVARANDE Nyårsrecept: pilgrimsmusslor i sås av champagne
NÄSTA ToppHälsa Shopping: Erbjudanden från tidning #1 (i butik nu!)