Bananpannkakor är nyttiga, riktigt goda och mättande. Perfekt recept till både frukost och mellanmål för dig som tränar – eller bara vill njuta utan mjöl och vanligt socker. Med några enkla tips kan de dessutom bli ännu godare (ja, det är möjligt!) 😉

Recept: Bananpannkakor

2 personer

1. Mosa 2 bananer i en bunke med gaffel.

2. Knäck 4 ägg över bananerna och blanda till en smet. (Tips! Använd gärna en stavmixer så att bananpannkakorna blir extra fluffiga!)

3. Tillsätt salt efter smak (och eventuella kryddor – se nedan!)

4. Stek på båda sidor

TESTA ÄVEN: 3 snacks helt utan socker – shoppa nyttigheterna här 

Kryddning för extra goda bananpannkakor – ha i detta i smeten:

Smaksätt med dessa valfria ingredienser (eller alla samtidigt!):

  • Kanel
  • Kardemumma
  • Vaniljpulver

Psst! För att bli extra mätt – pimpa bananpannkakorna med fiberhavregryn. Låt gärna smeten stå och dra en stund innan du steker pannkakorna då.

Testa även: laktos- och glutenfria bananpannkakor med hampaprotein

Ca 10 små pannkakor

bananpannkakor

Ingredienser:

  • 2 mosade bananer
  • Juice från 1 apelsin
  • 1-2 tsk malen nejlika
  • 1 msk hampaprotein
  • 1 dl bovetemjöl
  • Kokosolja
  • Växtbaserad mjölk om det behövs
  • Blåbär

Tillbehör:

  • Kokosgrädde (valfritt)
  • Holistics ekologiska blåbärspulver
  • Säsongens bär

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till en smet och stek sedan tre plättar åt gången i kokosolja, på medelvärme i stekpanna. Valfritt: Blanda kokosgrädden med Holistic blåbärspulver.

Obs! Vill du göra pannkakorna veganvänliga så byt ägget mot 2 msk psyllium, låt då smeten svälla i några minuter innan du börjar steka.

Stek perfekta bananpannkakor – jätteenkelt

Hemligheten här för att få bananpannkakorna extra fluffiga är att mixa smeten med en stavmixer innan stekning. Stek sedan gärna i en teflonpanna med medel högvärme på båda sidor. Alltså:

  • Värme: Stek på medelvärme i het panna. Tänk ungefär nivå 6 av 9.
  • Stek i: Smör (gott), rapsolja (lite nyttigare) eller varför inte kokosolja? Kokosolja är supergott att steka i – då får man lite yta direkt så att de inte geggar ihop!
  • Bonustips: Gör gärna bananpannkakorna ganska små, som små plättar. De blir lättare att vända då. Och behåller också lättare en lite fluffigare form.

Servera bananpannkakorna med:

Dessa bananpannkakor är så goda att äta som de är. Men vill du öka mättnaden så kan det vara bra att servera bananpannkakorna med något/några av dessa tillbehör:

  • Färska bär – testa gärna blåbär!
  • Tinade frysta bär
  • Skivad banan
  • Vaniljkvarg
  • Naturell kvarg med vaniljpulver i
  • Kanel
  • Kokos

Vi lovar att du kommer att älska det! ❤️

Ps. Om du älskar bananpannkakor så måste du också testa kesoplättarna (med ännu mer protein!)

Psst! Du har väl inte missat att ToppHälsa har flera smarta onlinekurser? Här är en av dem:

Kickstarta ditt viktras!

  • Gå ner 2–4 kilo på två veckor
  • Åtta filmer som drar igång resan mot din drömvikt!
  • Pepp från chefredaktör Pamela Andersson
  • Lär dig allt om fettförbränning!
  • Meny + recept dag för dag i 14 dagar

NUVARANDE Nyttiga bananpannkakor – här är det allra BÄSTA receptet 😍
NÄSTA 10 tips på hur du hanterar julstressen