Nyttiga bananpannkakor – här är det allra BÄSTA receptet 😍

Bananpannkakor är nyttiga, riktigt goda och mättande. Perfekt recept till både frukost och mellanmål för dig som tränar – eller bara vill njuta utan mjöl och vanligt socker.

Med några enkla tips kan de dessutom bli ännu godare (ja, det är möjligt!) 😉

godaste bananpannkakor – att äta före och efter träning

godaste bananpannkakor – nyttigt och enkelt recept

Recept: Bananpannkakor

2 personer

1. Mosa 2 bananerna i en bunke med gaffel.

2. Knäck 4 ägg över bananerna och blanda till en smet. (Tips! Använd gärna en stavmixer så att bananpannkakorna blir extra fluffiga!)

3. Tillsätt salt efter smak (och eventuella kryddor – se nedan!)

4. Stek på båda sidor

TESTA ÄVEN: 3 snacks helt utan socker – shoppa nyttigheterna här 

Kryddning för extra goda bananpannkakor – ha i detta i smeten:

Smaksätt med dessa valfria ingredienser (eller alla samtidigt!):

  • Kanel
  • Kardemumma
  • Vaniljpulver

Testa även: laktos- och glutenfria bananpannkakor med hampaprotein

Ca 10 små pannkakor

bananpannkakor

ToppHälsas Sandra Hiort testade att laga pannkakorna. Såhär smarriga blev de!

Ingredienser:

  • 2 mosade bananer
  • Juice från 1 apelsin
  • 1-2 tsk malen nejlika
  • 1 msk hampaprotein
  • 1 dl bovetemjöl
  • Kokosolja
  • Växtbaserad mjölk om det behövs
  • Blåbär

Tillbehör:

  • Kokosgrädde (valfritt)
  • Holistics ekologiska blåbärspulver
  • Säsongens bär

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till en smet och stek sedan tre plättar åt gången i kokosolja, på medelvärme i stekpanna. Valfritt: Blanda kokosgrädden med Holistic blåbärspulver.

Obs! Vill du göra pannkakorna veganvänliga så byt ägget mot 2 msk psyllium, låt då smeten svälla i några minuter innan du börjar steka.

Handla nyttiga ingredienserna till pannkakan här:

Blåbärspulver med 100 % ekologiska nordiska blåbär, ekologisk kallpressad kokosolja och ekologisk hampa rik på protein, omega-3, vitaminer och mineraler har använts i detta recept. Klicka på produkterna för att handla direkt här hos ToppHälsa, och vi lovar att din bananpannkaka blir en tia!

Klicka på produkterna för att handla, utcheckning sker med Klarna.

bananpannkaka

shoppingbalk

Stek perfekta bananpannkakor – jätteenkelt

Hemligheten här för att få bananpannkakorna extra fluffiga är att mixa smeten med en stavmixer innan stekning. Stek sedan gärna i en teflonpanna med medel högvärme på båda sidor. Alltså:

  • Värme: Stek på medelvärme i het panna. Tänk ungefär nivå 6 av 9.
  • Stek i: Smör (gott), rapsolja (lite nyttigare) eller varför inte kokosolja? Kokosolja är supergott att steka i – då får man lite yta direkt så att de inte geggar ihop!
  • Bonustips: Gör gärna bananpannkakorna ganska små, som små plättar. De blir lättare att vända då. Och behåller också lättare en lite fluffigare form.

Servera bananpannkakorna med:

Dessa bananpannkakor är så goda att äta som de är. Men vill du öka mättnaden så kan det vara bra att servera bananpannkakorna med något/några av dessa tillbehör:

  • Färska bär – testa gärna blåbär!
  • Tinade frysta bär
  • Skivad banan
  • Vaniljkvarg
  • Naturell kvarg med vaniljpulver i
  • Kanel
  • Kokos

Vi lovar att du kommer att älska det! ❤️

Ps. Om du älskar bananpannkakor så måste du också testa kesoplättarna (med ännu mer protein!)

Psst.. Du har väl inte missat ToppHälsas viktkurs?

Tappa 3–4 kilon med vår onlinekurs!

topphälsas viktkurs

Kickstarta ditt viktras med ToppHälsa! I vår kurs på nätet får du:

      • En kalorisnål och god meny dag för dag i två veckor.
      • Åtta filmer som guidar dig.
      • Personlig pepp från chefredaktör Pamela Andersson.
      • Lära dig allt om fettförbränning.
      • Tänka igenom hur du ser på dig själv och din vikt.
      • Pamelas eget träningsprogram för att bli stark och orka mer!

Ibland behövs kickstart för att komma igång!

– Välkommen till vår onlinekurs – klicka här eller på bilden ovan!

Kommentera

Läs mer om våra regler