Quinoa passar perfekt i sallader, och den här varianten är både glutenfri, god och lättlagad. Receptet kommer från Kristin Kasperssens kokbok Good food – glutenfritt, gott och mycket grönt.

Quinosallad

Quinoasallad med avokado och grönkål.

4 portioner

2 dl quinoa (eller glutenfri mathavre)
2 avokado
1 moget päron
300 g orensad grönkål
4 torkade aprikoser eller ½ dl gula russin
50 g tamarirostade mandlar
150 g fetaost

DRESSING MED CITRON OCH HONUNG
Good food

2 msk citronsaft
4 msk olivolja
1 msk honung
salt
peppar

ÄPPELYOGHURT MED MYNTA

1 äpple
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt 10 %
Skalet från 1 tvättad citron
salt
svartpeppar

Riv äpplet grovt och krama ur det lite lätt. Finhacka myntabladen. Blanda med yoghurt och citronskal och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skär avokadon och päronet i bitar och repa bladen av grönkålen. Hacka aprikoserna och mandlarna grovt. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Massera grönkålen med 1 msk av dressingen. Blanda med quinoa, avokado och aprikoser. toppa med mandlar och ost. Häll på resten av dressingen. Servera med äppelyoghurten till.

ENERGIBERÄKNING PER PORTION:

kcal 588
Protein 16 g
Fett 40 g
Kolhydrater 37 g

Här hittar du fler goda recept ur Good food:

Mexikansk zucchinisoppa med mandel och vanilj
Fisk i paket med kokosmjölk
Avokado- och chokladmousse med rostade honungsmandlar

Vill du se mer sånt här? Gilla Topphälsa på Facebook så missar du inget!

NUVARANDE Quinoasallad med avokado och grönkål
NÄSTA Mexikansk zucchinisoppa med mandel och vanilj