Recept: Blomkålsris (perfekt om du vill minska på kolhydrater eller kalorier)

Äter du enligt LCHF, försöker du dra ner på kolhydraterna eller kalorierna – eller vill du helt enkelt bara testa ett nytt alternativ till pasta, ris och potatis? Då kan det här blomkålsriset (eller blomkålswok som det kanske mer liknar) vara något för dig. Genom att steka och smaksätta blomkålsriset med kryddor och grönsaker blir det riktigt gott!

RECEPT BLOMKÅLSRIS I WOK. Vid första tanken så kanske blomkålsris inte låter så lockande. Men efter att du har ätit det en gång som kommer du nog tänka om. Dessutom är det väldigt enkelt att göra.

Genom att steka och smaksätta blomkålsriset blir det ett gott tillbehör till allt från kyckling till köttfärsås.

Så här gör du blomkålsris:

1.  Dela blomkålen i bitar.

2. På med olja och salt och peppar, sätt in i ugnen 30 minuter.

blomkålsris

3. När blomkålen är klara och krispiga så mixar du detta i en matberedare

 

Gör så här för mer smak

4. Stek sedan lök och vitlök tillsammans med de grönsaker du tycker om i en stekpanna som exempelvis paprika och sparris.

5. Ha i två ägg

6. Blanda sedan ner blomkålsblandningen i stekpannan och fräs tillsammans

7. Smaksätt ytterligare med tomatpuré, salt och peppar

recept blomkålsris

Perfekt att äta till: Kycklingfilé i ugn

stek blomkålsris

Har du bråttom? Koka då blomkålen istället

Om du bara har fem minuter över går det snabbare att bara koka blomkålen. Riv då först blomkål med ett rivjärn och koka sedan detta i vatten i 10 sekunder. KLART!

 

Blomkål: Näringsinnehåll

blomkålsriset

  • Kalorier: 24 kcal per 100 gram
  • Kolhydrater: 3,9 g per 100 gram

Kommentera

Läs mer om våra regler