Recept: enkel och god fisksoppa

Sugen på fisksoppa? ToppHälsas redaktör Sandra Hiort delar med sig av ett smaskigt och enkelt recept!

Soppa är verkligen min favoritmat om jag äter före ett träningspass. Det mättar lagom mycket och ger bra energi att springa på. Här är recept på en fiskfavorit som räcker till ett par hungriga människor.

img_2771-980x735

Snabb & smarrig fisksoppa

Ingredienser:

2 morötter
1 palsternacka
1 potatis
1 gul lök
en bit purjolök
en bit fänkål
en bit zucchini
lagom mycket fiskbuljong eller fiskfond
vatten
1 msk tomatpuré
1 pkt krossade tomater
en bit lax (fryst)
en bit torsk (fryst)
100 gr räkor
1 burk musslor
lite flytande honung
oregano
basilika
citron
salt
peppar
sockerärtor eller något annat grönt och gott

Aioli:
3 msk majonäs
1 klyfta lime
1 klyfta vitlök
salt

Gör såhär: 

Skala och hacka ner potatis, lök och grönsaker i lagom stora bitar. Fräs upp (i valfritt fett) i en stor kastrull. Häll på buljong eller fond tillsammans med så mycket vatten du vill ha. Blanda i tomatpuré och krossade tomater. Låt koka en stund, skär upp och lägg i fisken när det är några minuter kvar tills grönsakerna är så mjuka som du vill ha dem. Vänd till sist i räkorna och musslorna. Smaka av med honung, citron och kryddor. Blanda ihop aiolin genom att pressa ner vitlöken och limen i majonäsen, smaka av med salt. Lägg upp soppan, sätt på en klick av aiolin och lägg på några sockerärtor eller något annat grönt du gillar. Duka lyxigt (även om det är på en vanlig vardagkväll), tänd några ljus, ta några djupa andetag innan du börjar äta och landa vid matbordet. Mumsa lugnt och njut av varenda tugga!

Missa inte: Gå ner 3-4 kg på två veckor med ToppHälsas viktkurs! Klicka på bilden för att läsa mer:

kurs svikt

Kommentera

Läs mer om våra regler