Recept: laktos- och glutenfria bananpannkakor med hampaprotein

ToppHälsa har testat att laga laktos- och glutenfria bananpannkakor med hampaprotein. Perfekt till såväl frukosten som helgbrunchen. Scrolla ned för att hitta receptet, vårt betyg på pannkakorna samt för att handla ingredienserna direkt i artikeln!

Recept: laktos- och glutenfria bananpannkakor med hampaprotein

Ca 10 små pannkakor

bananpannkakor

ToppHälsas Sandra Hiort testade att laga pannkakorna. Så goda de blev!

Ingredienser:
2 mosade bananer
juice från 1 apelsin
1 msk Holistic hampaprotein
1 dl bovetemjöl
1 ägg
1 tsk kardemumma
Holistic kokosolja (att steka plättarna i)
+ topping (till exempel hallon, blåbär, apelsinbitar och kanel)

Tillbehör:

Kokosgrädde (valfritt)

Holistics ekologiska blåbärspulver

Säsongens bär
bananpannkaka-glutenfri
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till en smet och låt svälla några minuter. Stek sedan tre plättar åt gången i kokosolja, på medelvärme i stekpanna. Valfritt: Blanda kokosgrädden med Holistic blåbärspulver.
Obs! Vill du göra pannkakorna veganvänliga så byt ägget mot 2 msk psyllium, låt då smeten svälla i några minuter innan du börjar steka.

Handla nyttiga ingredienserna till pannkakan här:

Blåbärspulver med 100 % ekologiska nordiska blåbär, ekologisk kallpressad kokosolja och ekologisk hampa rik på protein, omega-3, vitaminer och mineraler har använts i detta recept. Klicka på produkterna för att handla direkt här hos ToppHälsa, och vi lovar att din bananpannkaka blir en tia!

Klicka på produkterna för att handla, utcheckning sker med Klarna.

bananpannkaka

shoppingbalk

ToppHälsas betyg:

sandra-blogg
ToppHälsas Sandra Hiort som lagade pannkakorna:

”Supergoda pannkakor som bara tar ett par minuter att vispa ihop och som mättar jättebra. Kanske tack vare hampaproteinet. Jag åt dem till lunch och blev mätt på tre stycken. Men nästa gång blir det nog till söndagsfrukosten eller till mellanmål innan ett träningspass. Det som är så himla bra med de här, förutom att de är jättegoda och lättgjorda, är att de är både gluten- och laktosfria. Alltså passar de många!”

Varför just hampa då? Jo, för att det är grymt av många anledningar. Här är några av dem:

  • Det är ett vegetabiliskt protein.
  • Du får i dig aminosyror genom det, vilket är extra bra för dig som tränar.
  • Pulvret är lättsmält och vissa upplever att de får bättre matsmältning med det.
  • Ekologiskt hampapulver är en naturlig produkt, fri från kemikalier.
  • Det är rikt på vitaminer och mineraler.
  • Det innehåller omega 3 och omega 6.

Kommentera

Läs mer om våra regler