”Bloggen är en spark i arslet”

Lär känna Ann Söderlund och Christina Breeze Le Guellaff som träningsbloggar på ToppHälsa. Vad kommer bloggen att handla om, och hur otränade är de – egentligen?

_O1X9199

Hej Ann och Christina! Vad heter er blogg och vad kommer ni att skriva om?
– Bloggen heter Söderlund v/s Breeze. Den är en utmaning, en spark i arslet på oss själva och förhoppningsvis en pepp för andra att börja leva en skönare och lyckligare liv. Det handlar alltså lika mycket om att ta hand om sig sina egna inre behov som att få deffad mage. När vi sa till våra kompisar att vi skulle ha en träningsblogg ihop skrattade de och sa ”Ni är de sista som vi skulle tänka ha en träningsblogg ihop”. Men de ska få se. Herregud, vad de ska få se på J-Lo-rumpor!

Hur otränade är ni nu? 
– Christina lunchtränar regelbundet och försöker få med sig mig, men du vet tv-branschen och träning är ingen bra kombination. Men jag inser att jag inte kan skylla på mitt jobb längre. Helt ärligt insåg jag för några veckor sedan att det är dumt att skylla ifrån sig överhuvudtaget. Det blir ju tydligare och tydligare att gäddhänget biter sig fast under armen och det känns som att bestiga Mount Everest när man har sex.

Vilket är ert mål?
– Att få mer resultat i träningen, bli vän med våra kroppar, våga prova nya träningsmetoder och kanske gå ner några mammakilon när vi ändå är i farten. Men det roligaste av allt är nog att vi gör det tillsammans. Förstår du vilket utgångsläge vi har där hemma, ”Tyvärr älskling, jag hinner inte handla, jag måste träna. Bloggen du vet…”

Vilken sport ser ni mest fram emot att testa?
– Vi ska testa många sporter, men ser båda fram emot bikramyoga, skidåkning, boxning, cykling och att bestiga berg. Nu när jag tänker på det kanske vi ska klämma in segling också. Christina påstår ju att hon surfade på Costa Rica när hon var ung, vältränad och orädd. 

Finns det någon sport ni är lite nervösa för att testa?
– Ibland när vi har druckit ett par glas vin ser vi fram emot att testa boot camp. Men vi är ganska rädda för att Katerina Janouch och Moa Herngren kommer att skratta när de ser oss ramla runt i leran med osäkra blickar.
OK, det ska bli kul att följa er peppande blogg! Lycka till!

Nyfiken på bloggen? Klicka här!