Vegansk mjukglass med lakritssmak – recept på sommarens bästa glass

Det här är ett helt magiskt glassrecept signerat Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren som har skrivit boken “Beautyfood: 85 recept för skönhet inifrån”. Och det bästa av allt – det är nyttigt!

Precis innan sommaren släppte Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren sin bok Beautyfood: 85 recept för skönhet inifrån. Boken är fylld av smarriga recept på maträtter, snacks, smoothies och juicer som ger huden ett naturligt glow och hjälper till att hålla blemmor och ålderstecken på avstånd. Här är en riktig sommarfavorit: Vegansk mjukglass med lakritssmak!

Få skönhetstips och läs fler recept på Marias blogg.

lakritsglass

Du behöver:

Kokosgrädde 2 1/2 dl
Kokossocker 2 msk
Vaniljpulver en nypa
Lakritspulver 2 tsk
Raw lakritspastiller 1 msk (Finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade mataffärer.)

Marias egna ord om hemligheten bakom en extra god och fluffig glass:
”Kokosgrädde blir bäst om den vispas med kalla verktyg, så släng in visparna och bunken i frysen så fort suget faller på. Om du inte har tålamod att vänta på att gräddsmeten ska frysa till glass så går det utmärkt att äta den direkt! Ett marshmallowfluffigt lakritsmoln är inte heller fy skam.”

Gör så här:

1. Vispa kokosgrädde, kokossocker och vanilj fluffigt med elvisp. Vänd ner lakritspulvret och vispa så att allt blandas.

2. Tillsätt mer lakrits om det behövs. Ställ in i frysen och låt stelna. Mortla lakritspastillerna till små smulor och strö över vid servering.

Kommentera

Läs mer om våra regler