Kan du känna semesterlugnet i sommar eller finns det alldeles för många störningsmoment omkring dig som får pulsen att rusa? Enligt en ny undersökning finns det väldigt många saker som vi svenskar stör oss på under semestern. Faktiskt inte bara dåligt väder och paxade solstolar! Dags att djupandas och träna lite mindfulness kanske?

I semestertider vill man att allt ska flyta på som på räls. Vädret ska vara strålande, familjen ska vara på sitt bästa humör och aktiviteterna ska vara idylliska. Men det finns en del komponenter som stör vår sommaridyll och kan göra oss fullkomligt vansinniga.

En Sifoundersökning som beställdes av Ticket.se resulterade i en rangordning med vad svenskarna stör sig mest över under semestern — är din värsta med?

1. Dålig mat

När du reser utomlands är det maten som blir största triggerpunkent. 44 procent av svenska resenärer stör sig på om maten på hotellet inte uppfyller ens standard.

2. Dåligt städade rum

Över 30 procent av svenskarna blir irriterade under sin semester om deras rum inte är ordentligt städade.

3. Lyhört

Om ditt sommarboende är lyhört under semestern rankas det som de tredje mest störande du kan vara med om som svensk semesterfirare.

4. Dåligt wifi

Tillsammans med dålig AC och ett boende med högljudda och skrikande barn delar wifi:t ganska lika på sin placering på vad som stör oss mest på semestern. Detta störningsmoment är störst i åldersgrupper mellan 18-30 år.

5. Andra gäster

Längts ner på listan, men trots allt otroligt störande under semestern, är hotellgäster som paxar solstolar eller barn/ungdomar som skvätter och hoppar i poolen. Här kvalar även dåliga gardiner in, så du vaknar av ljuset på morgonen.

Men sedan finns det även en semester som inte tillbringas på varken hotell eller utomlands och om vi ska vara ärliga finns det lika många störningsmoment där. Vi har tagit oss friheten att rangordna vad som stör oss mest under semestern – och de är fler punkter än man kan tro.

1. Familjen

Efter bara någon vecka in på semestern ska vi inte sticka under stolen med att familjen börjar gå en liiite på nerverna. Plötsligt saknar man bussturerna till och från jobbet, det var faktiskt ganska härligt med 20 minuters egentid. Nu ska barnen sysselsättas, maten lagas, matsäck packas, aktiviteter bockas av, huset städas och partnern tillfredsställas — ett eller två sammanbrott hinner man faktiskt med innan semestern är över.

2. Dåligt väder

Ja, vad ska man säga. Hur mycket tankekraft tar vädret upp egentligen, det känns som det är det enda vi tänker på under sommarmånaderna och under semestern känns det som ett HÅN för var regndroppe som faller.

3. Geting, bromsar, mygg

Varför envisar getingarna att cirkulera kring hela familjen precis när ni satt er och ska äta? Och varför är bromsarna helt omöjliga att skaka av sig medan vi försöker sola i godan ro? Och låt oss inte ens börja förklara varför vi hatar de surrande myggen så innerligt när vi försöker ha en trevlig sommarkväll i solnedgången..

4. Lårskav och svett mellan brösten

Värme och sol i all ära men glömmer man cykelbyxorna under kjolen dras man sedan med skavsår mellan låren efter att de skavt en hel dag. Och den kopiösa mängd svett som produceras mellan brösten får oss att fundera om vi inte borde drabbas av vätskebrist snart?

5. Dyra jordgubbar och när färskpotatisen inte kostar 1 kr längre

När högsäsongen för jordgubbarna är ett minne blott och färskpotatisen som kostat bara en krona innan går över i normalpris — betyder detta att sommaren är slut? Detta är kanske mer sorgligt än störande..

6. Aldrig lagom temperatur för att springa

Antingen för kvavt, för blåsigt, för kallt, för regnigt eller för myggigt. Det finns ett klimat för allt men tydligen inte ett lagom för att springa under sommaren.

7. Tången i vattnet som man alltid tror är ett stort jäkla sjöodjur och en lerbotten som är omöjlig att vada ut i det alldeles för långgrunda vattnet.

 

Psst! Behöver du semester efter din semester? Förläng sommaren och kom in i bra träningsvanor på någon av ToppHälsas träningsresor!

playitas_2019

TRÄNINGSRESA TILL PLAYITAS

När: 4-11 nov och 11-18 nov 2019
Var: Playitas Resort, Fuerteventura
Pris: 13 998 kr (en vecka) 19 448 kr (två veckor)
Ingår: Flyg, mat på flyget, transfer, boende (del i dubbelrum), halvpension och alla ToppHälsas aktiviteter på schemat.
Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn

LÄS MER OCH BOKA HÄR!