Helst av allt vill du bara träna och mind your own business, med det är så klart helt omöjligt. Om det är någon plats som konstiga människor samlas på så är det på gymmet – och du stör dig på varenda en! Här är 12 typer du definitivt alltid träffar på när du ska träna!  

1. Spännisen

bodybuilding

Okej, om vi ska generalisera finns det typ bara manliga spännisar. Det enda de gör är att gå runt och spänna sig och kanske lyfta en vikt då och då. Gärna barbröstade. När du börjar tänka på det så har du nog aldrig sett personen med tröja. Han kanske inte äger någon? Stackarn…

2. Wannabe-spännisen

gym

Till skillnad från spännisen har denna person inte kommit lika långt i muskelbyggandet så hen hänger vid de tunga vikterna flera timmar i sträck varje dag. Allt för att till slut bli en tvättäkta spännis och kunna gå runt utan tröja på gymmet. Precis som idolen – du gissade rätt – spännisen.

3. Megasvettisen

gym

Äntligen har crosstrainern blivit ledig och du rusar dit. Bara för att mötas av ett hav av svett. Och det är inte svårt att lista ut vem som nyss var där, hen har nämligen lämnat efter sig ett blött spår över hela gymmet. Hur svårt kan det egentligen vara att torka upp efter sig?

4. Icke-svettisen

svett 2

Denna person kan köra ett tabatapass och sedan springa fem mil utan att ens få en liten svettdroppe på pannan. Hen ser knappt ansträngd ut. Och du är så avundsjuk. Kan vi andra dödliga snälla få veta er hemlighet?

5. Besserwissern

besserwisser

Denna kille (för det är faktiskt alltid killar) går oss nog allra mest på nerverna. Han kommer fram och ska ”hjälpa till” och komma med ”tips” på hur en kan träna för att få snyggare rumpa/ben/mage. Och oavsett hur många gånger vi ber honom lämna oss ifred så gör han inte det – detta är ju hans sätt att ragga.

6. Instagrammaren

pic

”Pic or it didn’t happen” är instagrammarens motto. Vad är det för mening med att gå till gymmet om ingen vet om det? Personen lägger minst en kvart på att posera framför spegeln för att få till den perfekta bilden, och det är oklart om hen faktiskt gymmar eller bara går dit för att fota.

7. ”Vadå instruktioner?”-gymmaren

träna fel

Denna person kan inte använda en enda maskin rätt men tror själv att hen är stjärnan på gymmet. Man märker direkt när personen är i närheten på grund av smällarna hen orsakar när hen för femtioelfte gången nästan förstör en maskin.

8. Peppmonstret

glad

Det finns minst en sån här person på varje pass – övertaggad och störig. Ibland undrar du om hen försöker ta över instruktörens jobb eftersom favoritsaken i livet verkar vara att ropa ”kom igen då” och ”wee, nu köööör vi!”

9. Stönaren

workout

Flås, stön och grymtande. Du hör personen innan du ens ser den. Visst vi fattar, det kan vara jobbigt med bänkpress, men man kan väl ändå andas tystare? Eller typ skaffa gym hemma, där en kan låta så mycket en vill. Gymmarens grymtande ger oss bilder som vi helst vill slippa.

10. Kärleksparet

hångel 2

Ärligt talat, på gymmet tränar vi. Inte hånglar.

11. Lallaren

träning

Ingen fattar varför denna person är på gymmet. Det gör i och för sig inte hen heller. Helst av allt skulle hen egentligen vilja ligga och sträckkolla på Netflix hela dagen, inte tillbringa tid på gymmet bland proteinshakes och svettlukt.

12. Stretcharen

stretcha

Du är äntligen klar med träningen och ser fram emot en skön dusch. Du går till ditt skåp, tar ut handduken, vänder dig om och VIPS, naken rumpa in your face! Seriöst, vad är det med människor som envisas med att stretcha nakna? Jättebra att ni trivs med er själva, men vi andra är inte riktigt lika bekväma som ni med era bara kroppar.

Av: Fridah Johansson

Psst! Vill du slippa jobbiga typer på gymmet? Träna hemma istället med D-Flex och Pam:

Träna med D-Flex & Pam!

  • Hitta formen på 21 dagar – unikt program
  • Totalt 9 timmar film, där ni tränar tillsammans
  • Pepp och skratt med chefredaktör Pamela Andersson
  • Så ska du äta för att må bra, och bli stark!

 

Du kanske också gillar:

Träna bakis – eller är det farligt? Experten om hur alkohol påverkar träningen

”Man kan ha benvärmare på hela kroppen” – kolla in fantastiska klippet från 1984

5 enkla övningar för en stark rygg – allt du behöver är ett gummiband