Att sommaren är sexlustens högtid här i Sverige är kanske inte så förvånande. Värme och sol är något som vi går igång på. Men det finns saker som man kanske höjer lite mer på ögonbrynen när man hör att de gör oss kvinnor mer sugna på sex. Här är några av dem!

1. Lördagar

Lördagar är den dagen som flest svenskar föredrar att lägga en dejt på, och hela 38 procent tycker att det är den bästa dagen att dessutom ligga på, enligt Match.com.

2. Håriga kroppar

I en studie över vad kvinnor tänder på i hemlighet, och alltså inte pratar så högt om, hamnar både skäggstubb och hårigt bröst i topp på svarslistan. En studie från en sajt med vuxenfilmer visar dessutom att ett av de vanligaste orden som kvinnor söker på där är håriga män. Gråhåriga män lär också ska vara en trigger.

 

3. Ett rejält skrovmål

Enligt en undersökning från Match.com så är det hela 36 procent som går igång på god mat. Sexuellt alltså. Att bjuda på en härlig middag är alltså inte bara en väg till någons hjärta utan kan leda direkt till sovrummet också.

Läs också: Så är det att ha sex utomhus – egentligen!

4. Att vara stressad

Behovet av att komma ner i varv och koppla av kan göra oss sugna på sex, eftersom både beröring och orgasmer kan göra oss lugnare.

5. Att äta vitlök

Bortsett från andedräkten då så kan faktiskt vitlök göra susen för sexlivet. Bland annat lär det ska hjälpa kroppen med produktionen av allicin, som reglerar blodflödet kring bland annat genitalierna.

6. Ett träningspass

Cirka 20 procent av oss svenskar blir lite extra sexsugna efter ett rejält pass, enligt Match.coms undersökning. Träning får också igång blodcirkulationen som kan ge lusten en extra skjuts.

Läs också: Därför ska du träna utomhus!

7. Att lyssna på musik

En undersökning visar att par som lyssnar mycket på musik tillsammans har dubbelt så mycket sex som andra. Musik ger oss oxytocin som gör oss lyckliga och dessutom kan det ge extra sexlust.

8. Gråtande karlar

Män som visar känslor, gråter till filmer och låter tårarna trilla lite när som hamnar även de på tio i topp-listan över vad kvinnor ligger lågt med att de faktiskt tänder på. Men så är det alltså – även om det inte pratas högt om.

LÄS OCKSÅ: Ingen sexlust? Vanliga orsaker – och så löser ni det!

9. Att få i oss ginseng

I en studie där man testade olika livsmedel och deras effekt på sexlust fick ginseng tummen upp när det gällde minskade erektionsproblem hos män och en röd ginseng lär ska kunna öka sexlusten hos kvinnor som har gått igenom klimakteriet. Ett tips är att dricka ginseng i te en stund innan läggdags.

10. Att gapskratta

Jorå. Humor är en av de saker som vi tycker är mest attraktivt hos andra personer och som vi gärna letar efter hos en potentiell partner.

11. Att käka hallon

Sägs ska ha muskelavslappnande funktion, bland annat kring kvinnans kön. Vilket kan få det att pirra till lite extra.

LÄS OCKSÅ: Så ofta är det normalt att ha sex

12. Konflikthantering

Ja, alltså, bland de sexigaste egenskaperna som en man kan ha, enligt boken No more mr nice guy av Robert Glover, är förmågan att kunna arbeta sig igenom en konflikt och att kunna uttrycka sina känslor klart och tydligt.

13. Att ha sex

Att börja ha sex kan helt enkelt göra att vi får mersmak och vill ha det mer och mer och mer …

Psst! Vill du lära dig mer om träning och hälsa?
Kolla in vår succébok:
stora boken om din hälsa

Några exempel ur innehållet:
➔ Så får du ordning på mat, träning och sömn
➔ Hitta dina socker-fällor och bli kvitt sötsuget
➔ Test: Vilken träning passar dig?
➔ Vägarna till hållbar viktsuccé
➔ Sov gott med metoderna som funkar

Köpknapp_rosa