Den är god – det vet vi. Men grapefrukten har många mer fördelar än så!

grapefrukt

14 anledningar att äta grapefrukt:

 1. Grapefrukten är väldigt hälsosam då den består av mängder med näringsämnen som vitamin C, vitamin A, kalium och fibrer?
 2. En halv grapefrukt räcker för att du ska få en ordentlig energikick? Därför passar grapefrukt dig som precis avslutat ett träningspass eller dig som allmänt känner dig hängig och trött i vintermörkret.
 3. Om du blandar in en grapefrukt i din spenatsallad kan du öka intaget av järn från spenaten? Fruktens höga doser av C-vitamin sägs ha en sådan inverkan.
 4. Hela den dagliga rekommendationen av C-vitamin finns i en halv grapefrukt? Frukten har även en stor inverkan på ens egna immunförsvar, hud och skelett.
 5. Frukten är rik på fibrer och att du genom att äta en grapefrukt kan minska din känsla av hunger? Att äta en grapefrukt efter en måltid slår inte heller fel då frukten gör att du behåller din mättnadskänsla längre.
 6. Grapefrukt är ett bra och nyttigt snack då det innehåller få kalorier, men stora mängder av näringsämnen. En halv grapefrukt består endast av 39 kalorier.
 7. Frukten består av 92 procent vatten vilket gör den till en extrem törstsläckare. Vattenhalterna i en grapefrukt är högre än i någon annan frukt, så ät en grapefrukt om dagen för att komma närmare ditt dagliga H2O-intag. 
  grapefrukt2
 8. Grapefrukten kan sänka din triglydceridnivå, dåliga fetter, med 27 procent. En grapefrukt om dagen minskar risken för dina ärterer att täppas igen.
 9. De röda och rosa frukterna, såsom grapefrukt, består av lite extra näringsämnen, och har högre antioxidantinivå. Antioxidanter i allmänhet kan spela en viktig roll för att förebygga cancer.
 10. Frukten påskyndar läkningsprocessen av sår då det består av stora mängder C-vitamin.
 11. Grapefrukt passar bra i sallad med proteinkällor och goda fetter, såsom exempelvis kyckling och valnötter. Frukten försenar nämligen din magtömning så att du känner dig mätt en längre tid.
 12. Flera studier har visat att människor som äter en halv grapefrukt om dagen går ner mer och lättare i vikt. Mycket på grund av att frukten innehåller mycket fibrer vilket ger dig en känsla av mättnad.
 13. Det vita skalet på frukten som du brukar kasta är det nyttigaste? Det vita skalet består nämligen av stora mängder antioxidanter och näringsämnen.
 14. Frukten, på grund av sitt höga fiberinnehåll, sänker lågt blodtryck, kolesterolvärdet och minskar risken för tjocktarmscancer?

Grapefrukt är en superfrukt helt enkelt!

Psst! Tanka energi och få ny träningsmotivation, följ med på någon av våra peppande träningsresor!

playitas

TRÄNINGSRESA TILL PLAYITAS, FUERTE VENTURA 2020!

När: 1-8 och 2-9 november 2020
8-15 och 9-16 november 2020
(Datum beroende på avreseort)
Var: Playitas Resort, Fuerteventura
Pris: 13 498:- (en vecka)
och 18 998:- (2 veckor)
Avreseort: Stockholm (mån), Göteborg (mån), Köpenhamn (sön).
Allt detta ingår:
– Flyg tur retur
– Transfer och mat på flyget
– Boende del i dubbelrum
– Halvpension (frukost och middag)
– All träning enligt program

LÄS MER OCH BOKA HÄR!