Att träna hemma behöver varken vara avancerat eller dyrt. Här är 19 redskap under 1000-lappen som din hemmaträning kommer långt på!

Smidigt, enkelt och tidsbesparande – det är bara några av anledningarna till att träna hemma. ToppHälsas redaktion har valt ut träningsredskapen som underlättar din hemmaträning både gällande styrka, kondition och mentalitet.

Styrketräning hemma

Till styrketräningen räcker ett par enkla redskap för att komma igång. Med fria vikter och en kettlebell i ditt hemmagym kan du träna såväl överkroppens som underkroppens muskler utan att ens behöva gå utanför dörren. Variera med tyngre eller fler vikter ju starkare du blir. Ett annat grymt träningsredskap för hemmet är boxnings-setet: få träningsformer är så effektiva för såväl mage som armar och rygg. Dessutom kan du räkna med att bli riktigt svettig på köpet!

Klicka på produkterna för att handla, utcheckning sker genom Klarna.

styrka

Läs även: Här är de trådlösa hörlurarna som gör din träning roligare och smidigare!

Träna kondition med hopprep

Visste du att man förbränner cirka 8 kalorier per minut när man hoppar hopprep? Ungefär lika mycket som man gör när man springer en joggingrunda i medel-tempo. Hopprepet är perfekt ifall du har plats i vardagsrummet, annars är det bara att ta med det ut i trädgården eller parken. Vill du hotta upp din träning ännu mer så varva hoppandet med löpning. Spring exempelvis i intervaller och varva med femtio hopp med repet. Rolig och effektiv träning som tränar såväl benmuskler som kondition!

trana hemma

Klicka på plussen i bild eller direkt på produkterna för att handla.href=”/Topp/kondition”>kondition

19 effektiva redskap

Guide: Så väljer du rätt sport-bh – vi har valt ut säsongens finaste

Ta hand om ditt inre – yoga stärker kropp och själ

Ibland är det lätt att bara tänka på kondition och styrka när det kommer till träning. Då är det viktigt att komma ihåg att sinnet kan och behöver tränas minst lika mycket för att kunna hantera stress och press som dyker upp i vardagen. Yogamattan blir snabbt din bästa vän och är perfekt att starta morgonen med. Tillåt dig själv fem, tio eller femton minuters yoga morgon och kväll, och du kommer snabbt att märka hur ditt välmående ökar.

trana hemma
Klicka på plusset i bild eller direkt på produkterna för att handla.

yoga

Vill du läsa mer sånt här? Följ ToppHälsa på Facebook för att inte missa det senaste inom kost, träning och hälsa!