Kan mat äta glass varje dag? Jadå, om du väljer rätt sorter. Här är glassarna som boostar din hälsa och svalkar gott i sommarvärmen.

1. Svalkande jordgubbspinnar

glass

Du behöver:
Jordgubbar
Lime
Mynta
Flytande honung

Gör så här: Mixa jordgubbar, limesaft, mynta och lite flytande honung (ta lite honung i taget och smaka av tills du är nöjd med mixen). Häll upp i glassformar och ställ i frysen. Ät när glassarna har stelnat.

Därför ska du äta den: Förutom att den är supergod så innehåller jordgubbar bland annat C-vitamin, till och med mer än vad du hittar i apelsiner.

Läs också: 9 anledningar att frossa i jordgubbar

Läs också: Testa supersmoothie med jordgubbar

2. Tropisk sommarglass

nyttig glass

Du behöver:
Mango
Banan
Kokosvatten

Gör så här: Mixa mango och banan och fyll på med kokosvatten tills konsistensen är som du vill ha den. Häll upp i glassformar och ställ in i frysen.

Därför ska du äta den: Mango innehåller bland annat både vitamin A och fibrer som gör gott i magen. Du blir mättare och det hjälper kolesterolet att hålla sig på en bra nivå. Kokosvatten hjälper till att återställa vätskebalansen i din kropp.

Läs också: 7 enkla knep för att få i dig alla vitaminer du behöver

3. Blåbärsdröm

nyttig glass

Du behöver:
Kvarg med citronsmak (1 förpackning)
Frysta blåbär (till exempel 2 dl)
Ofrysta blåbär (till exempel 1 dl)

Gör så här:  Mixa kvargen med de frysta blåbären. Rör sedan i de färska blåbären. Ät direkt eller frys in och låt stelna till.

Därför ska du äta den: Blåbär innehåller bland annat flavonoider som skyddar mot en rad sjukdomar, inte minst alzheimer och diabetes. De är dessutom bra för både mage och syn. Den här glassen passar perfekt till frukost eller mellanmål.

Läs också: Recept på mumsig blåbärspaj, utan socker

Psst! Vad sägs om att glassa runt med oss ett tag? Tanka inspiration och kom in i bra träningsvanor på någon av ToppHälsas träningsresor!

TRÄNINGSRESA TILL PALMA

När: 8-15 sept
Pris: 15 495 kr (14 695 kr för ToppHälsas prenumeranter)
Vad ingår: Flyg t/r, mat på flyget, transfer, del i dubbelrum, halvpension, ToppHälsas aktiviteter.

YOGA RETREAT PÅ SHANTI SOM, MARBELLA

När: 13-16 samt 16-19 okt
Pris: 7 200 kr
Vad ingår: Del i dubbelrum, frukost, snacks och middag alla dagar, alla schemalagda yoga-klasser, föreläsningar, workshops och hike.

TRÄNINGSHELG: THAIBOXNING, YOGA & SPA PÅ SKEPPARHOLMEN

När: 13-14 okt
Pris: 3 995 kr
Vad ingår: Thaiboxning, dynamisk flow yoga, pilates, samt övriga pass på schemat. Exklusiv tillgång till spa och gym. Del i dubbelrum, alla måltider, aktiviteter. Dessutom en föreläsning med thaiboxaren Rickard Nordstrand

NUVARANDE 3 glassar du borde äta VARJE DAG! (Superenkla att göra & jättegoda)
NÄSTA Fråga läkaren: Funkar stretching mot träningsvärk?