I annonssamarbete med SINGAPORE TOURISM BOARD OCH SINGAPORE AIRLINES

Är du också i full färd med att planera årets reseäventyr? Vad sägs om en promenad bland trädtoppar eller en löptur genom ett världsarv? Vi gjorde en djupdykning i Singapore, och gissa om vi blev inspirerade!

S

ingapore är ett känt flygstopp där resenärer ofta mellanlandar under sina resor till och från Australien, Nya Zeeland och Asien. Och det är inte så konstigt, det finns ett stort utbud av butiker och kulturella kvarter i Singapore. Men det finns mer att upptäcka, och många anledningar att låta Sydostasiens pärla bli en destination i sig. Här hittas unika kulturella upplevelser och mycket en spännande gastronomi, och för oss äventyrslystna med spring i benen – adrenalin-höjande naturupplevelser.

Men först och främst ska man ju ta sig dit. Och hur många gånger har man inte hört det sägas, att resan är en del av målet? Sant är att tiden du spenderar på att ta dig till resmålet spelar stor roll för upplevelsen i stort. Framförallt om du ska flyga långt. Med Singapore Airlines kan du räkna med att flyga bekvämt, få bra service och en hög kvalitet, så kan du landa full av energi och vara redo för dina äventyr.

Det är lätt att glömma bort hur viktigt det är för upplevelsen att komma utvilad och full av energi till en ny plats. Med Singapore Airlines reser du både bekvämt och effektivt. 

Väl på plats står du med fötterna på jorden – och huvudet bland molnen

Tips!

Stanna minst tre nätter i Singapore för att hinna se och ta del av alla måste-upplevelser!

Innan du snör på dig löparskorna och kastar dig hals över huvud ut i alla äventyr så rekommenderar vi att du tar dig till den prisbelönta trädgårdsdestinationen Gardens by the Bay. I de enorma trädgårdarna får du verkligen känna på den unika kombination av natur och storstad som Singapore är.

Gardens by the Bay ligger bredvid Marina Reservoir och utgörs i huvudsak av två områden, Bay South Garden och Bay East Garden. Här sträcker sig Singapores ”Supertrees” högt mot himlen och vid molnskogen ligger Cloud Forest – ett 35 meter högt berg täckt av frodig vegetation slumrandes i dimma, mitt i världens högsta inomhusvattenfall. Har vi fångat din uppmärksamhet? Vi trodde väl det.

De trädformade vertikala trädgårdarna i Gardens of the Bay är mellan nio och 16 våningar långa och på kvällarna utspelar sig en spektakulär ljusshow bland trädkronorna.

Efter Gardens by the Bay är det hög tid att upptäcka nya äventyr. Här är två som vi på redaktionen verkligen fastnade för – och en sista rekommendation:

1. Löpning genom ett världsarv

I Singapore är naturen alltid närvarande och här frossar man i naturreservat och fascinerande platser. En av de mest spektakulära parkerna vi sett är Singapore Botanic Gardens. Och det är inte bara vi på redaktionen som tycker den är ganska så enastående. Parken har även fått en välförtjänt plats på Unescos världsarvslista, i gott sällskap med Kambodjas Ankor Wat och Kinesiska muren, och rymmer flera sevärdheter som till exempel National Orchid Garden – världens största orkidépark.

Vi drömmer om att börja dagen långt från alla storstadsljud med en meditativ löprunda i Singapore Botanic Gardens. Kan dagen starta bättre?!

Blev du shoppingsugen ändå?

Inom kort publiceras en artikel på vår systersajt damernasvärld.se! Håll ögonen öppna!

2. Take a walk on the wild side – promenera bland trädtoppar

MacRitchie Reservoir är en av Singapores många naturreservat och ”The Tree Top Walk” är precis så spektakulärt som det låter. Här kan du promenera bland trädtoppar och spana på livet från ett fågelperspektiv. Hur drömmigt låter inte det?

Missa inte! Hälsosam snabbmat (jo det finns) och Michelin-mat för 30 kr

I Singapore kan man njuta av hela världens mat, men vi vill framförallt tipsa om de snabbmatsrestauranger som specialiserat sig på det vegetariska köket och de kända Hawker matmarknaderna! Här hittar du Michelin-uppmärksammade måltider för en spottstyver! Och Laksa smakar inte godare någon annanstans!

3. Sist men inte minst!

Fysisk aktivitet, jo vi vet, men vad får din puls att skena utöver det? Världens första nattsafari? Gömda kulturskatter? Spännande arkitektur? Vet du? För nyfikna resenärer som vill aktivera både huvud och apostlahästarna, så är Singapores utbud oändligt. Vi skulle till och med gå så långt att vi vågar säga att alla hittar minst en aktivitet värdig platsen på sin ”bucket list” i Singapore. För i stadskärnan samsas grönska med spektakulär modern arkitektur, heliga byggnader, museum och fysiska utmaningar, you name it– allt på promenad- och cykelavstånd. Och du, glöm inte stegräknaren, du kommer slå rekord i både antal steg och i upplevelser…

I East Coast Park samsas locals och turister på cyklar och rollerblades längs med en 15 kilometer lång strandremsa. Här ligger också en av världens bästa extremparker, XtremeSkatePark – perfekt för adrenalinjunkies!