Vad vore en nystart utan lust? Vill du träffa någon på gymmet eller i spåret så kör! Svettdejtandet har aldrig varit enklare.

En träningskompis ökar din motivation och gör det roligare att träna. Om träningspartnern dessutom får det att pirra i magen är det ju en bra bonus. Och nu finns många chanser till träningsromanser. Till exempel har dejtingappen Tinder inspirerat Björn Borg till uppföljaren Sprinter.

– Målet är att hjälpa dig att hitta en ny träningspartner som delar dina ambitioner och intressen. Man presterar bättre som ett team än vad man gör ensam, säger Jonas Lindberg Nyvang, marketing director på Björn Borg.

Men du kan också boosta lusten på ett workoutparty eller kanske haka på en löpgrupp för singlar. Med träningen som gemensamt intresse är det bara att välja kanal för svettdejtandet!

1. Sprinterappen

Sportmodevarumärket Björn Borg släppte i höstas fitnessappen Sprinter. Den kostnadsfria Iphone-appen gör det möjligt att hitta nya träningspartner och har hämtat sin inspiration från datingappen Tinder.

Användare kan dela uppdateringar och när man funnit en match är det bara att mötas upp och utmana varandra att nå ett satt träningsmål. Det även möjligt att bjuda in vänner och följa deras fysiska aktivitet. Dags att swipea höger för att visa att du gillar någon?

LÄS OCKSÅ: 5 bästa tipsen vid en första dejt (enligt forskning!)

2. Passningshjälp

På gymmet vill du ju inte lägga på för tungt i bänkpress eller liknande. Du behöver helt enkelt någon som passar. Vad passar då bättre än att be någon du tycker är läcker om hjälp? Fråga om någon kan passa och isen är bruten.

3. Krogträning

Grundarna av Workout Parties slår fast att de gillar träning och fest. Därför har de skapat ett nytt alternativ till dagens uteliv. Det är stora träningsevent en fredagskväll i månaden. Där får du uppleva två tuffa träningspass à 30 minuter tillsammans med över 500 personer i en modern festmiljö.

”Här byts alkohol ut mot proteindrinkar och ölmagar mot magrutor”, skriver grundarna.

Än så länge ordnas de enbart i Stockholm, men under 2016 kommer de även att starta upp Workout Parties i Göteborg.

4. Singelspring

Haka på en löpargrupp med löpning för singlar. Sök på webben och spana in vilka löpargrupper som finns där du bor. I Stockholm respektive Båstad (delar av året) finns till exempel sportnätverket Träning & Mingel där man träffas för att ha kul och träffa andra singlar samtidigt som man förbränner. Bland annat ordnar de singelspring men även yogadejter och simning.

 

LÄS OCKSÅ: Det här gör oss lyckliga – på riktigt (enligt den största studien som någonsin gjorts)