Känns livet lite tufft just nu? Du kan faktiskt lyckoträna dig själv! Här får du fem smarta och enkla tips som gör dig till en lyckligare och gladare människa.

1. Var positiv 

Att tänka positivt är superviktigt. Vilken inställning du har till dig själv och din omgivning spelar stor roll. Du blir helt enkelt gladare och mer kreativ om du ser möjligheter istället för problem – och du lyckas bättre med dina mål. Plus att du enklare står pall för hinder och motgångar.

 

2. Hitta sätt att leva i nuet

Njut av nuet! Sluta skjuta upp lyckan och tänka att morgondagen blir bättre. Nuet är det enda vi verkligen har. Låt inte tankarna skena i väg när du gör saker, lär dig att njuta och uppskatta även de små stunderna. Passa på att njuta av morgonkaffet, fågelkvittret utanför fönstret eller solskenet under promenaden istället för att rusa förbi vardagen.

LÄS OCKSÅ: 11 steg till att börja meditera (även för dig som inte kan sitta still!)

 

3. Skriv ner hur tacksam du är

Skriv tacksamhetsdagbok. En av de mest effektiva lyckohöjarna är att vara tacksam för vad man har. Ett bra knep är att skriva tacksamhetsdagbok, skriv ner vad som gör dig glad just nu och vilka personer i din närhet som bryr sig om dig och är viktiga för dig. När du ser lyckan svart på vitt blir det tydligt vad du kan lägga extra krut på för att må ännu bättre.

 

 4. Hjälp andra människor

Gör snälla saker. När du hjälper människor eller gör en god gärning får du så mycket tillbaka i form av glädje och tacksamhet. Plus att det är en lyckokick att vara delaktig i något bra. När du visar att du bryr dig om andra blir du själv också mer omtyckt och kalaset förvandlas till en härlig lyckospiral av glädje!

LÄS OCKSÅ: 7 saker du kan göra för andra – som även får dig att må bättre

 

5. Sätt upp mål & ha drömmar 

Mål och drömmar tänder livsgnistan, får oss att kämpa och utvecklas. Att beta av punkter – stora som små – gör att vi känner oss effektiva och vi får dessutom bättre självförtroende. Kom ihåg att vägen mot målet är lika viktig och ska helst vara minst lika rolig som själva målet. Var inte för hård mot dig själv.

 

 

3 myter om lycka

Myt: ”Mer pengar gör oss lyckliga!”

Sanning: Att jaga lyckan genom pengar och shopping är ingen idé. Det är inget som gör oss lyckliga i längden eftersom vi vänjer oss vid det ruggigt snabbt. Det som kan spela roll är vad du lägger pengarna på. Satsa slantarna på upplevelser eller välgörenhet som gör dig och andra glada, istället för en ny platt-teve som du ändå tröttnar på om en vecka.

 

Myt: ”Jag kommer bli lycklig OM jag bara … eller NÄR jag blir …”

Sanning: Nej, du blir inte automatiskt lycklig om du får drömjobbet eller går ner tio kilo. Klart att du svävar på moln om något du har drömt om länge slår in, men ganska snart har du fötterna på marken igen. Varaktig lycka kan du inte hitta, köpa eller upptäcka, den finns inom oss. Den goda nyheten är att vi alla kan bli lyckligare när vi förstår att det inte handlar om saker, omständigheter eller livssituation – utan om vår inställning till livet och vårt beteende.

 

Myt: ”Ju snyggare, desto lyckligare!”

Sanning: Det finns inget som bevisar att personer som ser bra ut i andras ögon är lyckligare. Att däremot själv tycka att man ser bra ut är en helt annan femma, det är också något lyckliga människor ofta gör. Det beror på att lyckan förvandlar oss till optimistiska typer som generellt är mer nöjda med livet. Med andra ord: börja i rätt ände!

Psst! Man blir lyckligare av att träna – så följ med på någon av våra träningshelger i Sverige!


Cykelhelg

CYKELHELG I SÖRMLAND MED TOPPHÄLSA

När: 28-30 augusti 2020
Var: Kallfors Hotell,
utanför Stockholm
Pris: 4600kr/person (enkelrumstillägg 300 kr/natt)

Allt detta ingår:
– Boende (del i dubbelrum)
– 2 frukost, 1 lunch, 2 trerättersmiddagar
– Vinprovning
– Cykelträning och teknik
– Föreläsning

Begränsat antal platser!

LÄS MER OCH BOKA HÄR!


hälsoresan webb

HÄLSORESA TILL TÄLLBERG 2020!

När: 26 sept – 2 okt 2020
Var: Villa Långbers, Tällberg
Pris: 14 999 kr

Allt detta ingår:
–Boende del i dubbelrum
– Alla måltider (frukost, lunch, middag)
– Inträde First Hotell relaxavdelning
– Personliga kost- och träningsprogram
– Träningsklocka från Fitbit (värde 1995 kr)
– Syre och laktattest
– All träning och föreläsningar

Begränsat antal platser!

LÄS MER OCH BOKA HÄR!