En av de enklaste träningsformerna på semestern är löpningen. Allt du behöver packa med dig är ett par skor. Här är fem modeller på löparskor som varken tar stor plats i väskan eller är tunga att släpa på.

1. Löparsko som ger extra skjuts framåt

löparskor

Riktigt skön sko som kramar åt foten ordentligt. Sulan är mjuk att ”rulla fram” på och formad för att ge en extra skjuts framåt. Superlätta skor som ändå ger ett riktigt bra grepp och andas bra.

Pureboost ZG, Adidas. Ordinarie pris 1 095 kr. Finns här för 659 kr.

 

2. Lätt löparsko att springa långt i

löparskor

För dig som vill springa långt i lätta skor finns den här nya modellen med en specialsula gjord för just det ändamålet. En lätt, lite luftigare sko med flexibel sula som följer med i varje steg.

Free Run Distance, Nike, 1 295 kr. Finns att köpa här.

 

3. Supersnabba löparskor för intervaller

löparskor

Riktigt lätta racingskor för snabba springpass. Gjorda för att snabbt ta dig i mål i springtävlingar och för supersnabba intervallpass men har fortfarande skön dämp i sulan. Sitter tajt och säkert på foten.

1400v3, New Balance, 1 195 kr. Finns att köpa här.

 

4.Löparskor i lätt och läcker design

löparskor

Geldämpningen i hälen på den här lättviktarskon gör att du landar mjukt i varje steg. Rymlig träningssko med bra springkänsla. Dessutom är den ju galet snygg och färgglad – väcker ha-begär!

FuzeX från Asics, 1 395 kr. Finns att köpa här.

 

5. Slitstark löparsko dämpad design

löparskor

Slitstark, superlätt springsko med riktigt bra stötdämpning. Har svetsade sömmar för att den ska bli så bekväm som möjligt. Perfekta, tåliga skor för vardagsträningen.

Ride 8, Saucony. Ordinarie pris 1 595 kr. Finns att köpa här för 1 115 kr.