Ja, det finns faktiskt ett vetenskapligt sätt att lyckas med en första dejt. Eller i alla fall öka chanserna! Dejtingsajten Match.com har nämligen gjort en undersökning med 2000 personer om vad som hände på första dejten – och vilka som sedan sågs igen. Med inspiration från Men'sHealth.com ger vi dig här ganska spännande läsning – och kanske lite hjälp på vägen ;)

1. Hitta din dejt på en dejtingsida

Personer som har hittat varandra online har 78 procent högre chans att ses igen för en andra dejt, än personer som träffats genom gemensamma vänner. Det visar studien som Match.com gjort, men just denna punkt kanske man dock ska ta med en nypa salt då det finns ett egenintresse för sajten. Men hur som helst, bra odds!

2. Ät middag

Det kanske kan kännas fantasilöst att ”bara” äta middag istället för att gå på museum eller något annan aktivitet. Men under en middag lär ni känna varandra bättre då ni fokuserar på samtalet istället för på själva aktiviteten. Ögonkontakt gör dessutom mer än du tror 😉

3. Ät sushi

Detta kanske är den mest oväntade punkten av dem alla. Men enligt studien så ökade sushi-ätande chanserna till en andra dejt med hela 170 procent.

Personerna bakom studien kunde själva bara gissa till sig förklaringar, som exempelvis att människor tenderar att dela mer på maten när man äter sushi och äta från varandras tallrik.

4. Prata politik

Du kanske trodde att detta var en no-no. För tycker ni väldigt olika politiskt kan ju detta bli en diskussion man kanske inte vill vara i under en första dejt. Men enligt studien så ökade politik-snack chanserna till en andra dejt med 91 procent.

– Det spelar inte så stor roll vad din åsikt är, så länge du faktiskt har en åsikt och att du kan uttrycka dig respektfullt, säger Helen Fisher, rådgivare på Match och författare till boken ”Anatomy of Love”, till Men’sHealth.com.

Att kunna diskutera en ”het potatis” på en bra nivå visar att du är snäll, tolerant, flexibel och empatiskt – alla egenskaper vi strävar efter hos en partner.

5. Stanna inte för länge

2 timmar och 15 minuter. Det är maxlängden på en första dejt om du vill öka chansen till en till. Träffas ni längre än det ökar risken att någon av er tycker att det är tråkigt, eller blir trött.

 

LÄS OCKSÅ: 4 roliga sätt att svettdejta (vad säg om singelspring och krogträning? 😉)

 

Linda-byline-topp