Vill du få en platt mage? Genom att äta dessa 5 livsmedel ökar du dina chanser markant!

platt mage

1 Fullkornsbröd

Skippa allt vad vitt bröd och snabbsmälta mackor heter. Satsa på bröd med hela korn istället. De innehåller mer fibrer, fler mineraler och får inte ditt blodsocker att stiga lika snabbt, vilket hjälper mot sockersug. Dessutom håller det dig mätt betydligt längre och du behöver inte äta lika många mackor för att känna dig mätt. (Obs, en del blir uppblåsta av fibrer och tillhör du dem kan det här alltså ge motsatt effekt.)

Läs även: Kolhydraterna som mättar länge!

2 Baljväxter

Fördelen med baljväxter är att de bryts ned väldigt långsamt i magen. De håller oss mätta länge och innehåller mycket bra mineraler och näring. Baljväxter påminner om fibrer och hjälper både för tarmtömning och för att ge bra bakterier i magen.

3 Kronärtskocka

Äter du kronärtskocka så kan den både hjälpa levern att återhämta sig och stimuleras galla-produktionen. Man kan säga att den ger lite av en naturlig detox. Kronärtskocka är också bra på att mota svullen mage, det främjar din matsmältning och verkar också vätskedrivande.

4 Vattenmelon

Vattenmelon innehåller mycket fibrer och vatten och är dessutom både lättsmält och mättande. Melon är vätskedrivande och hindrar alltså vätska från att samlas i kroppen.

Läs även: 6 bra mellanmål för att gå ner i vikt

5 Miso

Miso (som ju bland annat används till den mumsiga soppan vi äter till sushin) innehåller många nyttiga bakterier. Bland annat bakterier som kan bryta ner och absorbera näringsämnen, och snälla bakterier som hjälper till att hålla sämre bakterier under kontroll. Det hjälper matsmältningen. Miso görs av sojabönor och framställs genom mjölksyrejäsning Allra bäst är att äta opastöriserad miso som innehåller mest godheter. Använd helst mison utan att värma den för mycket eller för länge, för att behålla så mycket som möjligt av bakterierna.

Läs också: 15 nyttiga råvaror som mättar länge.

Källa: Dailymail.co.uk

Vill du läsa mer sånt här? Följ ToppHälsa på Facebook för att inte missa det senaste inom kost, träning och hälsa!

Psst… Missa inte ToppHälsas nya kurs! Klicka på bilden för att få reda på mer.

tappa vikt