Våra kroppar får vara med om en hel del genom livet, ändå är det lätt att ta den för givet och ibland till och med klanka ner på delar av den. Är det inte på tiden att vi uppskattar våra kroppar precis som de är – för att de fungerar och hjälper oss dit vi vill? Här är några knep för att bli mer kroppsstolt!

6 sätt att bli mer stolt över din kropp

  1. Fokusera på allt fantastiskt som din kropp kan och klarar av, istället för hur den ser ut. Hur coolt är det inte att den kan gör allt ifrån att ta oss ur sängen på morgonen till att rusa fram över en sommaräng eller till och med producera nya liv? Din kropp får vara med om en hel del, försök att uppskatta att den fungerar – varje del av den.
  2. Prata bara om din egen kropp på samma sätt som du skulle säga något till andra om deras kroppar. Se på kroppen som din bästa vän. Du skulle till exempel förmodligen inte säga till någon vän att de har hängrumpa eller fladdriga bröst. Var snäll mot dig själv och säg fina saker om din kropp.
  3. Fokusera på det du gillar hos dig själv och lyft det för dig själv när du står framför spegeln. Säg till exempel: ”Hej fining, vilka härliga former du har!”. Säg bara positiva saker där framför spegeln och stäng av eventuella negativa röster.
  4. Sträck på dig och våga ta plats. Gå med stolt hållning, sätt axlarna på plats och blicken framåt. Prova vad det gör med dig, till skillnad från om du har axlarna framåt-roterade och ryggen krökt.
  5. Ta hand om din kropp och vårda den från topp till tå. Ta en dag att göra allt ifrån hårinpackning till fotvård. Unna dig en massage om du kan och gör något snällt för kroppen så ofta du bara kan.
  6. Träna för att du älskar din kropp, inte för att straffa den för det du inte gillar med den. Ofta fokuserar vi på sådant vi vill förändra – gäddhäng eller muffinsmagar – istället för att fokusera på det vi kan göra för att hålla kroppen stark och frisk.

Psst! Kolla in vår nya yogakurs som guidar dig till ett skönare liv – på bara 10 veckor!

Yoga & yinyoga – bli smidig, stark och stressfri på 10 veckor!

Yoga motverkar stress och depression, minskar värk i nacke och rygg, stärker hjärtat och gör dig smidig och stark. I den här kursen får du konkreta och användbara verktyg som hjälper dig att hitta en mer hälsosam livsstil i förenlighet med yogans filosofi. 

Pris: 799 kr