Med tanke på att flera tusen platser till Vasaloppet säljer slut på minuter så, ja – längdskidåkning är populärt! Men om du inte är helt övertygad om att prova på det än så får du sju anledningar att ge sig ut i skidspåret.

1 Skidåkning ger bra kondition

Du använder hela kroppen när du åker längdskidor och får snabbt bättre kondition. (Tittar man på elitidrottare så kan man se att skidåkare har grym syreupptagningsförmåga!)

2 Du får tillbringa tid ute i naturen

Att tillbringa tid ute i naturen ger både frisk luft och ”ljusterapi”. Du får njuta av lugnet och senare av att sova gott på natten, eftersom att vara ute i dagsljus på dagarna gör susen för nattsömnen.

3 Skidåkning är grym träning för hela kroppen

Du använder precis hela kroppen för att ta dig fram på längdskidor. Benen får jobba, liksom armarna och för att ta dig framåt måste du ta i med hela din core. Dessutom tränar du både balans och koordination.

längdskidåkning

4 Du får träna och umgås

Självklart kan du ge dig ut i spåret helt på egen hand men det är också ett perfekt sätt att umgås med vänner eller familjen. Skidåkning passar helt enkelt alla.

5 Skidåkning är skonsam träning

Även om du verkligen kan ta ut dig maximalt i längdskidåkning så är det effektivt på ett skonsamt sätt. Du belastar inte till exempel knä- och fotleder på samma sätt som i löpning.

6 Du stressar ner i skidspåret

Att vara ute i naturen är avkoppling i sig, och om du får in rätt flyt på skidorna – kommer in i ett flow – kan det bli lite som meditation.

7 Du kan njuta med gott samvete

Är det någon gång som det smakar extra gott att äta något och dricka något varmt så är det ute i naturen. Packa varm choklad och några smarriga smörgåsar och njut med extra gott samvete efter ett skönt träningspass.

Blir ett skidproffs du också! Följ med på skidläger:

Topphalsa.se_header

SKIDHELG I TÄLLBERG 2020

När: 14-16 februari 2020
Var: Villa Långbers i Tällberg
Pris: 4 395 inkl moms. Enkelrumstillägg tillkommer på 300 kr

Allt detta ingår:
– Boende del i dubbelrum
– Frukost, lunch, mellanmål & middag
– Alla aktiviter i programmet

LÄS MER OCH BOKA HÄR!