Ibland gör vi saker som vi faktiskt skulle må så mycket bättre av att strunta i. För nej, vi blir inte lyckligare av att alltid ha rätt – eller av att gå ner tre kilo.

Med inspiration av Health.com och MindBodyGreen har vi på ToppHälsa listat åtta mål, vanor och tankar som vi alla borde sluta bry oss om (om du inte har gjort det än)!

 

1. De där sista kilona

Att gå ner i vikt är hälsosamt för dig som är överviktig. Men om du redan ligger på en normalvikt (eller strax däröver), äter hyfsat hälsosamt och tränar ett par gånger i veckan… då kan du faktiskt låta de där sista tre kilona vara.

De där ”sista kilona” är oftast bara en livslång kamp som innebär att du ständigt måste äta perfekt och träna hårt. Men vad är värt vad?  Tre kilo hit eller dit gör ingen större skillnad! Och om det är byxorna som är lite för tajta – köp nya!

 

2. Att jämföra sig

Det kommer alltid att finnas någon som är snyggare än du, har ett bättre jobb än du, ett bättre hus, en bättre bil…  Och ja, det får helt enkelt vara så.

Att jämföra sig med andra skapar ofta bara olycka. Dessutom är det inte säkert att dessa människor ens ÄR lyckligare än dig. Det finns ju människor som har ”allt” men som ändå mår dåligt.

Så istället för att jämföra dig och vilja ha något som du inte har: Lär dig att vara tacksam för allt det som DU faktiskt har! Tacksamhet är en oerhörd stark kraft för vårt välbefinnande. Och nej, att vara tacksam innebär inte att du förlorar din drivkraft.

LÄS OCKSÅ: 10 tecken på att du faktiskt har det bättre än du tror

 

3. Att alltid ha rätt

Att ha rätt är viktigt för många. Att erkänna att man har fel är väldigt, väldigt svårt. Men tycker vi om någon mer för att den har rätt? Är det verkligen viktigare att vårt ego har rätt än kvalitén på våra relationer?

Ibland är faktiskt det bästa alternativet att inte påpeka när någon har fel och att låta bli att ”behöva” vinna diskussionen. Detta innebär såklart inte att du alltid ska vika dig, men att i situationer som du inte behöver ha rätt, låt det bara passera. (Du vet ju själv att du har rätt, eller hur!)

 

4. Perfektion

Ingen är perfekt. Ändå är vi så många som försöker nå perfektion. Men att sträva efter perfektion tar endast energi och livskraft.

Dessutom behöver inte det perfekta vara det bästa. Det är ju faktiskt de små egenheterna som vi älskar hos andra människor. Defekterna som står ut, som skiljer sig från mängden. Det är helt enkelt det icke-perfekta med dig som gör dig unik.

 

5. Att försöka imponera på andra

Sluta att anstränga dig för att andra ska gilla dig – det kommer ändå inte att fungera. Att vara dig själv, helt och hållet, är något som folk verkligen imponeras av, och dras till.

 

6. Att klaga

Ja, livet är inte alltid lätt. Men att klaga kommer inte göra någonting bättre.

Det är klart att alla människor har rätt att sörja och uttrycka missnöje. Men kom ihåg att tankens kraft i hur vi mår är otroligt stark. Att ständigt klaga på saker och ting kommer därför inte att göra någonting i livet bättre.

Så om det finns något i ditt liv som du klagar över så har du två alternativ: Antingen kan du försöka att förändra det, och om det inte går att förändra så måste du helt enkelt acceptera det som är. Att tänka negativt kommer inte att hjälpa dig, hur orättvist livet än är.

LÄS OCKSÅ: 9 enkla saker att göra – som ökar ditt välbefinnande!

 

7. Rädslor

Vi alla bär på rädslor. Vi kan exempelvis vara rädda för att bli avvisade eller rädda för att misslyckas. Men ett smart tips för att komma över dina rädslor är att i situationer du tvekar inför något istället tänka: ”Vad skulle jag ha gjort – om jag inte varit rädd?” Och sen gör du det, som om du inte var rädd. Fake it til’ you make it, helt enkelt.

 

8. Kontroll

Att ha ”kontroll” kan kännas säkert och tryggt. Men sanningen är att det mesta i livet fungerar ändå trots att du inte styr det med en järnhand.

Att släppa lite på kontrollen på jobbet, hemma, över dig själv eller en partner kan vara jobbigt och läskigt (för att man tror att allt kommer braka ihop), men när du inser att inget ”farligt” händer kan det vara oerhört befriande. Saker och ting löser sig alltid. Försök att flyta med i livet istället för att styra det!

LÄS OCKSÅ: 13 vanor som gör livet bättre för kvinnor över 30

Lev livet lite extra lyxigt en helg! Följ med oss till Hooks Herrgård utanför Jönköping.

Hooks_ToppHälsa.se

TRÄNINGSHELG PÅ HOOKS HERRGÅRD 2020!

När: 14-16 februari 2020
Var: Hooks Herrgård, några mil söder om Jönköping
Pris: 4500 kr (enkelrumstillägg 400 kr)

Allt detta ingår:
– Boende fre – sön (del i dubbelrum)
– 2 frukostar
– 2 luncher
– 2 middagar
– Mellanmål
– Alla träningspass enligt program
– Föreläsning
– Tillgång till en underbar spaanläggning

LÄS MER OCH BOKA HÄR!