Med små enkla medel, vanor och beslut kan vi förändra livet till det bättre. Och vem vill inte det? Låt 2020 bli det bästa året någonsin. Ge dig själv en chans att njuta – på riktigt. Få en ordentlig glöd i livsgnistan. Här följer åtta knep som alla kan hjälpa dig att komma dit – välj de tips som passar dig bäst!

1. Träna regelbundet – hitta något du tycker är riktigt kul!

skäl att börja rida igen

Att röra på sig regelbundet gör dig lyckligare. Men för att faktiskt gå till gymmet, eller ta sig iväg till träningen, så krävs det att du tränar något som du tycker är riktigt roligt. Annars kommer du snart ge upp.

Har du inte hittat någon rolig träning (än)? Här hittar du massor av inspiration: 21 roliga träningsformer!

2. Sortera bland människorna runt omkring dig

må bättre förändra vanor

Vårt mående styrs till stor del av vilka människor vi har runt omkring oss. Därför kan det vara viktigt att se över din umgängeskrets och sortera bort de som faktiskt bara tar energi.

Ett sätt att göra detta är att skriva ner de personer som finns i ditt liv. Allt från kollegor, släktingar, nära vänner, bekanta, gamla skolkamrater m.m. Sedan sätter du ett plus eller ett minus vid varje namn beroende på om de ger dig glädje och energi – eller om du i ärlighetens namn känner dig tröttare efter att ni har setts.

Under 2017 kan du sedan aktivt jobba med att få en bra eller bättre relation till de personer som har fått ett plus, samtidigt som du lägger mindre energi på de personer som fått ett minus.

3. Skriv tacksamhetsdagbok

sätt att bli lycklig

Att arbeta med tacksamhet är ett effektivt sätt att uppleva större lycka. Det kan du göra genom att exempelvis skriva en tacksamhetsdagbok på kvällen innan du går och lägger dig.

Skriv ner tre saker varje kväll som du är tacksam över – stort som smått! Du kommer att märka effekt.

4. Hjälp andra

hjälp-andra

Genom att hjälpa andra känner vi själva större glädje. Det ger en lyckokick att vara delaktig i något bra. Och dessutom får du mycket tillbaka när du visar att du bryr dig om andra.

5. Skriv ner dina drömmar och mål (gör en visionstavla)

visionstavla lycka

Gör en visionstavla där du skriver ner dina drömmar, önskningar och mål. Detta tänder ofta en livsgnista – och får oss att kämpa och utvecklas.

Fundera över vad du har för värderingar, mål och drömmar. Hur vill du egentligen leva ditt liv, om du fick välja fritt, utan begränsningar om vad som ”egentligen är möjligt”? För när vi skriver ner något som först kan verka omöjligt, ökar det chansen att det faktiskt kommer att inträffa med flera hundra procent.

Hur du utformar din visiontavla är helt upp till dig. Det kan vara i form av bilder, teckningar, ord, foton… Och sätt sedan upp tavlan där du ofta ser den. Som en ständig påminnelse om vad som faktiskt är viktigt för dig.

Vill du ha mer inspiration till din visionstavla. LÄS MER HÄR!

6. En gång för alla: Sluta banta

sockerdetox tips och recept

Att banta eller gå på en diet fungerar aldrig i längden. För att hålla en normalvikt är det istället viktigt att hitta en hälsosam livsstil som du kan leva med i resten av ditt liv. En livsstil som fungerar för dig. En livsstil som är tillåtande.

Älskar du choklad – bör du nämligen äta choklad! För äter du hälsosamt i övrigt och tränar regelbundet behöver du inte oroa dig för en viktuppgång. Det är snarare när vi börjar förbjuda oss själva som förbudet blir mer och mer attraktivt – vilket leder till att vi äter för mycket av det (och gör att byxorna plötsligt sitter tajt).

LÄS OCKSÅ: GUIDE: Sluta banta – och gå ner i vikt (med dessa smarta vanor!)

7. Lev i nuet

meditation lindra ryggvärk

Nuet är allt vi egentligen har. Ändå är det så svårt att leva där. Detta beror på att våra tankar ofta befinner sig i framtiden – där vi önskar, oroar oss eller planerar. Eller så befinner sig våra tankar i dåtiden, om saker som har hänt – eller inte hänt.

Men genom att förflytta oss till nuet kan vi faktiskt leva fullt ut. Uppleva livet.

I nuet, när vi inte tänker eller analyserar, är vi också mycket lyckligare. I nuet finns inga problem. I nuet finns bara det som är.

Har du kanske tänkt på att du är som mest lycklig i de situationer du inte tänker, i de stunder du bara är. Kanske krävs det en berg och dal-bana eller en annan adrenalinkick så som att rida genom att skog för att dina tankar ska skalas bort. Eller att ha sex, eller att njuta av god mat? Men det finns faktiskt flera tekniker som gör det lättare för oss att leva i nuet. Exempelvis med hjälp av meditation och andningsövningar.

LÄS OCKSÅ: 11 steg till att börja meditera (även för dig som inte kan sitta still!)

8. Skapa nya vanor – för att lyckas hålla din nya livsstil

prylar gymträning

Vilka vanor behöver du införa i ditt liv för att du ska lyckas med ovanstående punkter? Kanske behöver du införa en kvällsritual där du skriver i din tacksamhetsdagbok. Kanske behöver du boka in en regelbunden kompisdejt där ni tränar tillsammans (för att både få in träningen och regelbunden träff med vännen). Tänk efter ordentligt vilka nya vanor som skulle vara möjliga för dig, för att du ska få ett bättre liv.

När du har bestämt dig för vilka vanor du vill ha – gör dessa vanor i minst 66 dagar för att de ska sätta sig ordentligt. Sedan kommer det löpa på i ren rutin, nästan oavsett din motivation.

LÄS OCKSÅ: 8 saker du borde ge upp (för att leva livet fullt ut!)

Psst! Följ med oss på ditt livs bästa resa också, boka in dig nu så åker vi i april!

topphalsa_bild_hemsidan

TRÄNINGSRESA TILL LA PARED, FUERTEVENTURA 2020!

När: 12-19 april 2020 & 13-20 april 2020
Var: La Pared – powered by Playitas,
La Pared, Fuerteventura
Pris: 11 998:-/person (enkelrumstillägg 2000:-)
Ingår: Flyg tur/retur från Stockholm eller Göteborg
+ Boende i dubbelrum med helpension + Transfer samt mat på flyget + All träning enligt program

LÄS MER OCH BOKA HÄR!