Många har redan grönt kort, men för den som fortfarande tvekar om man ska börja spela golf eller inte kommer här nio skäl till varför just du ska börja!

1. Golf – ja, anta utmaningen!

Ständiga nederlag får oss att bryta ihop, ge upp och komma igen. För det är ju det som är själva grejen med golf, utmaningen. Man behöver inte ens tävla mot någon annan än sig själv. Utmaningen att hela tiden försöka överträffa sig själv är nog så god.

2. Investera för livet

Golf är en fantastisk sysselsättning som man kan ägna sig åt under en hel livstid oberoende av ålder, kön eller förmåga. Intensiteten och intresset kan naturligtvis skifta efter var i livet du är och hur din livssituation ser ut för stunden.

3. Njut av naturen

Få sporter kan mäta sig med naturupplevelsen som en golfrunda skänker. Inte minst får du uppleva vädrets makter och naturens skiftningar efter årstid. Från norr till söder, från öst till väst. Våra fina golfbanor bjuder alla på sin version av den betagande svenska naturen.

4. Umgås mera

För många är umgänget med familj och vänner den starkast bidragande faktorn till varför de spelar golf. Att dela golfens glädjeämnen och vedermödor skänker spelet – och den sociala samvaron – en extra dimension. Dessutom ger golf möjlighet att tävla. Enskilt, i par eller i grupp. Slagspel, poängbogey eller match. Det finns många roliga och spännande tävlingsformer att testa.

5. Bränn kalorier med golf

Golfare är fysiskt mycket aktiva, och du kan få precis så mycket träning och motion som du önskar.

Golf engagerar stora muskelgrupper: framför allt ben, rumpa, rygg och bål. Det räknas till lågintensiv träning och påverkar kroppens förbränning på ett positivt sätt – under en 18-hålsrunda med vagn gör du av med upp emot 1 400 Kcal (baserat på en person som väger 70 kg). Väljer du att bära bagen bränner du ännu fler.

6. Generationsmaxa

Nybörjare som proffs. Män som kvinnor. Unga som gamla. Funktionshindrade som bara allmänt skröpliga. Golf är en unik sport där alla kan spela med eller mot vem som helst, och på lika villkor. Det är den stora charmen.

7. Bli av med bekymmer

Att befinna sig på golfbanan rensar skallen väldigt effektivt. Det går nämligen inte att tänka på vardagsbekymmer när du har ett viktigt slag framför dig. På golfbanan är du i nuet och fokuserad mitt i det som händer just för stunden.

8. Utvecklas som person

Golf är ett utmärkt medel om man vill utvecklas som person. Du kan förstärka de positiva sidorna och jobba på: koncentration, disciplin, generositet, kreativitet, aggression, tålamod, risktagande, kontrollbehov, självförtroende, mod och social förmåga.

9. Golfresor – upptäck världen med golf

Det finns en golfresa för alla smaker. I traditionsrika Skottland njuter du av golfupplevelser i storslagen natur. Prisvärda Irland bjuder på drygt 400 banor där östkustregionen är det mest tillgängliga golfområdet. Mallorca är ett klassiskt och populärt golfresmål precis som spanska Costa del Sol och Algarvekusten i Portugal. I norra Italien hittar du golfbanor av hög standard där det sällan är någon trängsel. Särskilt området runt de vackra sjöarna Maggiore och Como är väl värt ett besök.

Området Belek i Turkiet har under senare år seglat upp som en ny, spännande golfdestination. En resa till Dubai lockar med golf i världsklass – Emirates Golf Clubs två banor har rankats som de två bästa i landet. Även Kina har börjat vässa spikskorna. Vid Mission Hills, Kinas största golfresort, finns ett dussin mästerskapsbanor.