Är du tidsoptimist? Ständigt försenad? Då har du förmodligen en rad bra egenskaper som gör att du kommer att leva längre. I alla fall om vi ska tro på forskarna.

Att alltid vara försenad kanske inte är så populärt bland vännerna? Men kanske står de ut med att vänta om de får veta att det kan göra att du lever längre? Forskare har faktiskt kommit fram till just det – att människor som inte kan passa tider är hälsosammare och lever längre.

I boken Never be late again, av Diana Delonzor, tar författaren upp flera hälsoaspekter som kan vara bra för den försenade. Som att man har mindre förmåga att känna stress, att man kan tänka i nya banor, hitta och acceptera nya lösningar, eller att man inte stör sig på andras beteenden. Några framgångsfaktorer när det gäller att leva längre.

Människor som ofta är försenade kan också löpa mindre risk att drabbas av stressrelaterade sjukdomar. Eftersom de inte har samma förmåga att känna starka stresskänslor.

Fler hälsofördelar med att komma försent är bland annat att människor som tappar tidsuppfattningen ofta gör det för att de verkligen går in för det de gör, och glömmer tid och rum. Och att man har en optimistisk personlighet, är lekfull och entusiastisk, skriver engelska The Tab.

Psst! Är det något du absolut inte vill komma försent till så är det att boka in dig på någon av ToppHälsas populära träningsresor. Boka bums, innan de tar slut!

TRÄNINGSRESA TILL PALMA

När: 8-15 sept
Pris: 15 495 kr (14 695 kr för ToppHälsas prenumeranter)
Vad ingår: Flyg t/r, mat på flyget, transfer, del i dubbelrum, halvpension, ToppHälsas aktiviteter.

NYHET – CHALLENGE WEEKEND PÅ SKEPPARHOLMEN

När: 13-14 okt
Pris: 3 995 kr
Vad ingår: Del i dubbelrum, alla måltider, aktiviteter och träningspass på schemat.