Ät fet fisk för att hålla vinterdepp och förkylning borta. Drick en äppeljuice som verkligen smakar äpple och gör din egen tacokrydda till fredagsmyset!

Ät dig frisk – här är maten som håller förkylningen borta

Ett glas äpple om dagen

Vill du ha en äppeljucie som verkligen smakar äpple? Testa då God morgons nya eko äpple. Den är så långt ifrån klassisk äppeljuice man kan komma. Den både luktar och smakar riktiga äpplen och har dessutom ett grumligt utseende på grund av att den innehåller mixat fruktkött.

Gör din egen tacokrydda!

Här är receptet:
2 msk chilipulver
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 msk salt
1/2 msk svartpeppar
Blanda alla ingredienser, det blir omkring 2 dl tacokrydda. Beräkna 2 matskedar till 400 gram köttfärs.

 

Krydda ditt mellis

Börjar du tröttna på kesomellanmål, kesella och smoothies? Prova Santa Marias kakao/chilikrydda. Gott till efterrätter, mellanmål och bakverk. Kakao och chili bidrar med massor av antoxi­danter, dämpar inflammationer, ökar förbränningen och sänker blodtrycket.

Slipp förkylning med D-vitamin

 

Slipp förkylning med D-vitamin

Vill du slippa vinterdeppet och minska risken för långdragna förkylningar i vinter? Glöm då inte att utnyttja de få men ack så viktiga solstrålarna även under de mörkare månaderna. D-vitamin vi får när solen träffar vår hud skyddar mot depressioner, stärker vårt immunförsvar, minskar risken för diabetes och hjärt-kärlsjukdom och kan även hjälpa till vid viktminskning. Skulle hösten och vintern bli en mulen och mörk historia kan du alltid D-vitaminboosta med feta fiskar och ägg.