Vill du få sminket att sitta längre? Använd en primer! En primer kan också göra att huden får mer lyster, blir jämnare och minskar oljig hud. Här är ToppHälsas fem favoriter.

Lägg på din primer efter din ansiktskräm – men innan din foundation!

Primer för oljig hy

primer-youngblood

Oljefri mineralprimer som är perfekt för fet hy. Primern är silikonbaserad och absorberas snabbt till ett jämnt puderlager. Mineralerna tillsammans med vitamin A och E skyddar hudcellerna och återuppbygger stressad hud. Dessutom blir huden silkeslen!

Youngblood Mineral Primer kostar 539 kr för prenumeranter (annars 599 kr) och finns på Bonshop.

Primer från bareMinerals

primer-bare

Den här primern är fri från olja och parfym och passar alla hudtyper. Den innehåller korrigerande färgpigment och ljusreflekterande pigment, som ger en jämnare hudton, minskar rodnad och ljusar upp hyn för en fräschare look! Den är lätt att applicera och huden blir härligt mjuk.

Prime Time Foundation Primer Neutralizing från bareMinerals kostar 395 kr/30 ml och finns på Eleven.

Återfuktande primer som ger en snygg ton

primer-isa

En lätt färgad primer som ger en fräsch ton och återfuktar huden rejält! Dessutom skyddar den huden mot för tidigt åldrande. Primern innehåller kollagen som reducerar rynkor, fyller ut och gör huden fastare. Den innehåller också vitamin C och E som boostar huden med antioxidanter.  Den är fri från olja och parfym och passar perfekt för fet- och blandhy. Primern är kliniskt testad och har solskyddsfaktor 30.

ProTect Face Primer SPF 30 Tinted från Isadora kostar 159 kr och finns på Nelly.

Primer som ger lyster

primer-loreal

Den här primern är ljusreflekterande och ger huden extra lyster. Huden återfuktas i åtta timmar och blir silkeslen. Den är lätt att applicera och ger ett jämnt och fint resultat!

Lumi Magique Primer från L’Oréal kostar 169 kr/20 ml och finns på Nelly.

Primer för känslig hy

primer-derma

Lätt primer som har en avslappnande effekt på stressad och irriterad hud – perfekt för dig med känslig hy! Primern innehåller växtextrakt med naturligt gröna pigment som minskar rodnader och ger ett jämnt och naturligt resultat. Dessutom har den solskyddsfaktor 20.

Ultra Calming Redness Relief Primer SPF 20 från Dermalogica kostar 459 kr/22 ml och finns på Eleven.

Fler skönhetsknep!

Hur fungerar primers? Så här använder du din primer – steg för steg

Dölj mörka ringar under ögonen eller blemmor med en concealer. Vi har testat 5 concealers för att se vilken som är bäst!

bäst i test: concealer 2016

Artikeln innehåller köplänkar.