Piffa till ögonen lite extra i vinter – med den färg som passar dig bäst! Här är ögonskuggorna som framhäver blåa ögon, bruna ögon och gröna ögon.

När du väljer ögonskugga till dina ögon ska du helst välja en färg som är i kontrast till din ögonfärg. En kontrastfärg kommer nämligen få dina ögon att ”poppa”.

  • Blå ögon – välj gärna ögonskuggor i brunt eller i gyllene färger så som koppar och guld.
  • Gröna ögon – välj en ögonskugga i lila toner
  • Bruna ögon – välj en ögonskugga i blå och gröna toner

Här nedan följer några riktigt bra köptips!

Ögonskugga för blåa ögon

ögonskugga-blåa-ögon

De här ögonskuggorna i varma, bruna toner passar extra bra till blåa ögon! Dessutom kan de användas till ögonbrynen. Masterpiece Eyeshadow Pallet från Max Factor kostar 149 kr och finns på Ellos.

Ögonskugga för bruna ögon

ögonskugga-bruna-ögon

Blåa och gröna toner framhäver bruna ögon väldigt bra. Den här ögonskuggan ger en intensiv färg som sitter kvar länge! Isadora Eye Shadow Quartet kostar 139 kr och finns på Ellos.

Ögonskugga för gröna ögon

ögonskugga-gröna-ögon

De här lila tonerna är supersnygga till gröna ögon. Extra plus för den silkeslena konsistensen! Satin Eyecolour Trio Bouquet från Shiseido kostar 449 kr och finns på Ellos.

Ögonskugga från L’Oréal Paris – för alla ögonfärger

ögonskugga-loreal

Mjuk och krämig ögonskugga som är lätt att applicera. Med svarta och gråa toner kan du göra snyggt sotade ögon och den vita skuggan är fin att ha längst in i ögonvrån. Color Riche Eyeshadow Quads från L’Oréal Paris kostar 139 kr och finns på Nelly.

Ögonskuggspalett från Ciaté – för alla ögonfärger

ögonskugga-palett

Ögonskugga i nio fina nyanser som passar till både en osminkad look och en mer festlig sminkning. Fearless Palette från Ciaté kostar 419 kr för prenumeranter (annars 449 kr) och finns på Bonshop.

 

Tips! Använd en primer – då sitter ögonskuggan längre!

primer bäst i test

Här är fem primer-favoriter.

Artikeln innehåller köplänkar.