Tonåren var svåra. Men i dag mår Bianca Ingrosso fantastiskt bra. För ToppHälsa berättar hon öppet om livet i kändisfamiljen Wahlgren, kärleken, ätstörningarna – och varför Let’s dance blev en riktig vändpunkt i hennes liv.

Fakta: Bianca Ingrosso

bianca_ingrosso

  • Ålder: 23 år.
  • Gör: Proffsbloggare.
  • Bor: Stockholm.
  • Familj: Stor. Pojkvännen Philippe Cohen. Mamma Pernilla Wahlgren, pappa Emilio Ingrosso. Syskonen Oliver, Benjamin ”Benji” och Theo.
  • Aktuell: I realityserien Wahlgrens i kanal 5. Samt i flera tv-program.

 

– Vi har en äckligt bra sammanhållning, säger Bianca Ingrosso, 21, och skrattar när hon ska förklara hur hennes svensk-italienska klan fungerar.

Med förundran i rösten berättar hon om tjejkompisar som inte verkar känna personerna i sina familjer ordentligt.

Det är otänkbart för Bianca.

I hennes framtidsplaner ingår karriär, fem barn och ett vitt hus –  och hon ska helst bo granne med övriga familjen.

Bianca är framgångsrik bloggare, har hängivna följare på Instagram. tog andraplatsen i Let’s dance, är med i mamma Pernillas realityserie Wahlgrens i höst och är väldigt nöjd med livet just nu.

– Jag har inte bråttom.

Hon var den lillgamla flickan som gärna ville bossa med både mamma och bröderna. Och hade klara mål redan när hon var barn.

– Jag visste tidigt att jag ville bli mamma och ha fem barn, vad de skulle heta, var jag ville bo och vad jag skulle göra.

Och det är inte att stå på scenen hon drömmer om att göra. Däremot att stå bakom den, se vad som ska göras och dra upp strategier.

– Jag har ju följt mamma och min talang är att jag väldigt tydligt kan se vad som behöver göras PR-­mässigt – och då inte bara det gamla vanliga. Jag har ju växt upp i en kreativ musikfamilj, och jag känner nusikbranschen. Jag vill jobba på skivbolag, bakom artister.

Men Bianca har inte bråttom dit. Hon har försörjt sig själv som bloggare sedan hon var 18.

– Jag fick erbjudande om att börja blogga. Det kändes som en rolig grej och jag fick månadslön direkt och tänkte ”då slipper jag stå på ett fik”.

Hon hoppade av skolan när hon var 16.

– Det var så mycket kring mig och min familj då så jag kunde inte fokusera på studierna. Det är inget jag rekommenderar andra att göra, men å andra sidan har jag alltid vetat att det inte krävs några skolor för det jag vill jobba med.

Däremot krävs det talang.

Och det har Bianca.

– Jag har så lätt att bli inspirerad av allt omkring mig.

Det var därför Let’s dance blev en sådan oväntad, genomgripande vändpunkt i livet.

 Bianca Ingrosso med i Let´s dance

– Jag förändrades helt som människa. Jag älskade att den Bianca jag alltid varit fick komma fram. Allt det jag älskar i livet strålade samman där – musiken och dansen och kreativiteten.

Allt kändes så bra. Så bra att hon mitt under pressen och stressen besegrade sin ätstörning liksom av bara farten.

– Med Let’s dance blev det så mycket med allt annat att fokuset på mat blev mindre. Jag kände mig så bra.

Bianca berättar om tipset hon fått av artisten Molly Sandén: ”Om du börjar tänka negativa tankar om dig själv, så ställ dig framför spegeln och säg fem positiva saker om dig själv”.

– 90 procent av ens tankar är negativa när man har en ätstörning. Då behöver man inte att andra talar om att det man gör är fel.

För Bianca började det för sex år sedan.

”Jag sa: Håll koll på mig så att jag inte går ut och spyr”

– Jag har alltid varit nöjd med mig själv inombords. Men jag var väl ett typiskt offer för modellaffischer och skönhetsideal. Jag har alltid varit lite osäker på hur man ska äta, haft en dålig relation till mat. Jag älskar att äta, sedan har jag mått piss efteråt.

Bianca började gå ut på toaletten och spy efter att hon ätit.

– Förra året när jag var hos pappa på Mallorca så märkte han det. Han hörde hur det spolade i badrummet efter varje gång jag ätit.

– Mitt bästa råd till den som lider av en ätstörning är att prata om det.  Jag sa till min familj ”Håll koll på mig så jag inte går ut och spyr”. Och de lyfte upp mig och de förstod också att en ätstörning inte är något som går över snabbt.

– Och om du drabbats så försök göra saker som du kan vara stolt över. Det kan vara småsaker, som att städa sitt rum, ta tag i något man behöver göra – men det är viktigt att få känna sig stolt över något.

Bianca lyckades övervinna sin ätstörning. Sakta kunde hon börja acceptera att det faktiskt var okej att känna sig mätt.

– Men ätstörningen kommer nog alltid att finnas där inom mig.

Efter dansträning i fyra månader, tio timmar om dagen, var Bianca stolt och trött.

– Jag var helt slut både fysiskt och mentalt. Veckan efter finalen låg jag bara i soffan.

Det är ofta så Biancas liv ser ut. Antingen ”köttar hon på” för fullt, eller så slappar hon i soffan.

– Det ingår i paketet. Det är sån jag är, skrattar hon.

Och så ser hennes jobbdagar ut också. Ibland har hon dagar då hon ligger i sängen och jobbar med bloggen och äter mat. Andra dagar är hon ute och flänger, har möte och är med på olika inspelningar.

”Folk stör sig ofta på att jag fortfarande bor hemma”

Hennes blogg har många följare och det finns allt från nioåringar som har Bianca som förebild till kvinnor i hennes mormors generation som har åsikter om hennes liv.

– De störs ofta på hur jag lever och att jag fortfarande bor hemma – de vill att man ska följa vissa normer. De yngre är mer accepterande.

För det är ett nya tidens drömliv som Bianca Ingrosso lever. Hon försörjer sig genom att visa upp sitt vardagsliv, ge tips om mode och smink och inspirera.

– Jag försöker ju visa upp inspirerande bilder. Men det följarna gillar mest är när jag lägger upp bilder där jag ligger i soffan och äter rester av gårdagens pizza. Det är det oplanerade, det ofixade som de gillar.

Så skrattar Bianca igen. Hon skrattar mycket. Och hon gillar att vara öppen.

– I min familj så går alla känslor djupt. Bråkar vi så bråkar vi väldigt mycket. Men sedan är vi vänner. Vi är familjen med mycket skratt, bråk och skrik.

– Jag är ju 50 procent svensk och 50 procent italiensk … Fast jag är nog lite mer italiensk. I Italien är det inte tabu att öppna upp sig. Jag gillar att kunna sitta framför en främling och prata om viktiga saker. Och det är så jag gillar att lära känna människor. I Sverige är det mer stängda dörrar.

Och Bianca talar öppet om det mesta. Om att bajsa på sig. (På flyget från Thailand, hon var magsjuk och kräktes så häftigt inne på toaletten att hon utan att märka det bajsade på sig. När hon kom ut igen undrade pojkvännen Philippe vad det var som luktade.) Om att ha mens i all evighet. (Problem med p-staven, mens varje dag i 14 månader). Om det mesta. Bianca ser ingen orsak att inte berätta om även det pinsamma.

Det viktiga är att det blir rätt.

”Mamma och pappa bråkade i typ 15 år innan de skildes”

– Jag är väldigt mån om att den rätta bilden av mig och min familj ska komma fram. Folk tror sig veta hur vi är fast de inte känner oss. De tror att vi syskon är bortskämda och överbeskyddade och hela tiden gör saker för att synas. När vi i själva verket försöker att inte synas och drömmer om att komma från en vanlig Svensson-familj.

– Vi gör saker som är musikaliska och kreativa helt enkelt för att vi är sådana. Men ibland känns det som om vi måste bevisa mer än andra att vi verkligen är bra.

Men har det haft några fördelar att växa upp i familj som din?

– Jaaa, svarar Bianca med hela kroppen, jag är överlycklig över att ha fått växa upp i den miljön. Att som liten flicka få sitta bakom scenen när mamma spelar musikal – det är ju ett drömliv. Jag har fått se väldigt mycket. Och att få applåder varje dag! Och att möta så många människor som älskar min pappas mat och min mammas musik.

– Jag älskar alla lätta människor i den här branschen.

Lätta? Hur menar du?

– De älskar det de gör och det gör dem lättare än andra människor tycker jag.

Utifrån sett så verkar ni vara så nära, ni syskon. Är ni det?

– Vi är så nära på riktigt. Vi umgås varje dag och har kul med varandra. Vi skrattar extremt mycket. Mamma och pappa höll ju på och bråkade i typ 15 år innan de skildes och vi syskon fann tryggheten hos varandra.

– Nu är pappa och jag jättenära sedan sju år tillbaks och mamma och jag är vänner. Förr bråkade vi alltid. Mamma var ju ofta helt slutkörd, hon jobbade jättemycket och sen kom hon hem till fyra ungar som skrek och bråkade. Jag var lillgammal och ville vara en slags mamma jag också. Och sedan i tonåren snodde jag hennes kläder.

– Men mamma var också lite som en tonåring i sitt sätt. Ibland hade jag svårt att fatta när hon gick från kompis-stadiet till mamma-stadiet.

Men nu jobbar du tätt tillsammans med din mamma Pernilla i tv-serien Wahlgrens. Och i våras tillägnade du din mamma en väldigt vacker dans i Let’s dance.

– Den dansen skapade min danspartner Alexander och jag tillsammans. Mamma har gått igenom sjukt mycket i sitt liv och vi barn lyfter henne. Min danspartner Alex symboliserade oss i dansen – vi var den trygga famnen.

Bianca beundrar och beskyddar bägge sina föräldrar.

– Jag är väldigt överbeskyddande. Jag blir så arg när folk säger elaka saker om min pappa.

Bröderna Oliver och Benjamin är Biancas stora trygghet.

– Den som blir ihop med någon av oss eller vän med oss – dras in i vår familj. Min pojkvän är min lillebrors bästa kompis och mina bröders flickvänner är mina bästa väninnor.

”Jag har inga problem med att skämma ut mig”

Tvekade några i familjen när ni fick erbjudandet om att göra en realityserie i Kanal 5?

– Alla familjen tvekade när förfrågan kom och vi har tackat nej till liknande program i flera, flera år. Men mamma kände att det var rätt tidpunkt för henne att tacka ja. Det är hennes serie, hon, och lite grann jag, är i fokus. De övriga är inte med.

– Det känns roligt att vara med i ett sådant program. Känns ganska ”normalt” för oss då alla, alla, alla tror sig veta allt om oss och har otroligt många åsikter om oss. Det ska faktiskt också få bli lite skönt att visa våra ”riktiga jag”.

Är det något du INTE vill att vi ska få se av er i tv?

– Nej, jag har inga problem att ”skämma ut mig”, visa en dålig sida av mig eller visa när vi bråkar. Vi är ju en helt vanlig familj med dåliga och bra dagar. Jag tycker att det är viktigt att folk får se att vi också bara är helt vanliga människor.

Vad får dig att må riktigt bra i livet?

– Musik, god mat och att ha en skön inställning till livet. Jag har lätt att bli inspirerad, att se det positiva i det lilla.

– Jag gillar lite gammaldags musik. Min lillebrors musik och min pappas. Pappa skriver filmmusik, och han spelar piano, så vackert. Det finns en parkbänk i närheten där jag bor, dit jag brukar gå och sitta och lyssna på pappas musik.

– Sen älskar jag mina bröders mat. Pasta från Syditalien. Och jag älskar att lyssna när mina bröder diskuterar film och att de är så teatraliska.

Mycket pasta och mycket dramatik. ”Kötta på” och slappa. Suverän modekoll och gårdagens pizza i soffan. Total karriärkoll och förnöjsamma låta-gå-dagar.

Bianca Ingrosso är ingen lagomflicka.

Var är du om tio år?

– Om tio år har jag nog inte fått alla mina fem barn men kanske tre. Vad de ska heta? Leonie, Matteo och kanske Valentin. Jag jobbar nog på ett skivbolag eller med något annat i den här branschen. Jag är gift.

– Jag bor i ett vitt hus med svart tak, med gräsmatta och pool. Och jag hoppas att jag bor granne med övriga familjen.

 

Bianca Ingrosso om träning

bianca ingrosso om träning

– Jag tränar i perioder. Jag tränar kondition, gillar cirkelpass, men inte armträning (skratt). Jag kan ha tre månader då jag tränar varje dag, när jag till och med gör tålyft om jag står i en matkö. Och då äter jag väldigt nyttigt också. Och sedan bara släpper jag det. Sån är jag!

Bianca Ingrosso om mat

bianca ingresso om-mat

– Vår familjs främsta intresse är att gå ut och äta. Jag har nog varit på varenda restaurang i Stockholm. Men allra godast är farmors mat.

Bianca Ingrosso om kärleken (Philippe Cohen)

Bianca Ingrosso med pojkvännen Philippe Cohen.

– Philippe och jag träffades på Café Opera! Eller vi hade träffats tidigare på Marbella, fast då vågade han inte ragga på mig … Han sa ”du hade en så självsäker approach”. Jag föll för hans manlighet. Jag älskar att han verkligen vågar tala om för sina killkompisar att han gillar mig.

– Nu bor han i London och pluggar business. Han är väldigt smart, men inte lika karriärinriktad som jag. Vi ses ungefär var tredje vecka och då är det verkligen vi. Vi är vana vid att ha ett förhållande på distans och vi gillar båda två att också ha egen tid.

Text: Maggan Hägglund Foto: Kristian Pohl. Hår & Make up: Mia Högfeldt

Psst! Tanka inspiration och kom in i bra träningsvanor på någon av ToppHälsas träningsresor!

TRÄNINGSRESA TILL PALMA

När: 8-15 sept
Pris: 15 495 kr (14 695 kr för ToppHälsas prenumeranter)
Vad ingår: Flyg t/r, mat på flyget, transfer, del i dubbelrum, halvpension, ToppHälsas aktiviteter.

YOGA RETREAT PÅ SHANTI SOM, MARBELLA

När: 13-16 samt 16-19 okt
Pris: 7 200 kr
Vad ingår: Del i dubbelrum, frukost, snacks och middag alla dagar, alla schemalagda yoga-klasser, föreläsningar, workshops och hike.

NYHET – CHALLENGE WEEKEND PÅ SKEPPARHOLMEN

När: 13-14 okt
Pris: 3 995 kr
Vad ingår: Del i dubbelrum, alla måltider, aktiviteter och träningspass på schemat.