Hur får man ut mer av sin träning? Hur peppar och motiverar man sig själv? Under alla år som personlig tränare har träningsgurun från Biggest Loser, Jillian Michael, upptäckt fyra saker som sporrar och verkar öka effekten av träningen. Kanske hittar du något här som kan passa för dig?

1. Gör en riktigt bra playlist till träningen

löpning musik bästa låtarna

Många människor kan ta i lite mer, och ta ut sig lite till, med riktigt bra musik i öronen. Så sätt dig ner och gör en riktigt riktigt bra lista.

LÄS OCKSÅ: Här är svenskarnas favoritlåtar att träna till (perfekt för dig som behöver ny playlist!)

2. Se till att musklerna får tillräckligt med återhämtning

Stresshantering genom återhämtning

Återhämtning är viktigt. Styrketräna gärna tre gånger i veckan med 48 timmars vila emellan. Vill du träna mer än så ska du iallafall låta dina muskler vila minst en gång i veckan.

3. Ät ett litet mellanmål innan träning

applen-viktminskning

Det är viktigt att inte träna på tom mage. Då finns det nämligen en risk att din kropp kommer att omvandla energi från dina muskler.

För att optimera resultaten är det därför bra att, cirka en timme innan träning, äta ett litet mellanmål så som en proteinshake eller ett äpple med jordnötssmör på.

LÄS OCKSÅ: Experten: Ät rätt före och efter träning (beroende på vilket resultat du vill ha!)

4. Träna flera muskelgrupper samtidigt

Slösa inte tid på ”isolerad” träning. Alltså träning där du bara tränar en muskelgrupp i taget. Gör istället träningsövningar som tränar flera muskelgrupper samtidigt, gärna med hjälp av cirkelträning. Detta gör att du får en effektivare träning på mindre tid, och att du dessutom tränar både kondition och styrka samtidigt.

LÄS OCKSÅ: Biggest Loser-Jillians 5 bästa knep att gå ner i vikt (utan att banta)

Missa inte: Gå ner 3-4 kg på två veckor med ToppHälsas viktkurs! Klicka på bilden för att läsa mer:

kurs svikt