För över tre sedan slutade klädmärket Aerie att retuschera sina modellbilder – och slutade därmed också att bidra till samhällets skeva skönhetsideal. Något som nu visat sig ha ökat försäljningen rejält!

Det är modemärket American Eagles underklädes- och bikinikollektion, Aerie, som redan 2014 bestämde att de helt skulle sluta photoshopa och retuschera sina modeller. Istället ska kvinnorna se ut precis som kvinnor gör, skriver VeckoRevyn.com.

Tidningen Business Insider rapporterade tidigare i veckan att beslutet att sluta retuschera modeller har gjort att Aeries försäljning ökade med hela 20 procent förra året. Och om man tittar på hur försäljningen har gått det första kvartalet 2016 jämfört med föregående år, så har försäljningen ökat igen – med imponerande 32 procent.

Något som visar andra klädföretag att det är möjligt att gå med vinst trots att man slutar retuschera sina bilder.

Ett foto publicerat av aerie (@aerie)

Jennifer Foyle, VD för Aerie, berättar för Huffington Post att beslutet att sluta retuschera modellerna var självklart:

– Vi tänkte till kring den unga generationen ”millennials”. Och vi kände verkligen att tjejer idag är mer självständiga och starka än någonsin tidigare.

– Vi visste att det här beslutet skulle tas emot väl hos den här generationen. Varför skulle vi modifiera de här modellerna? De är vackra precis som de är, säger Jennifer Foyle.

Och med facit i handen, och den ökade försäljningen, verkar beslutet ha varit helt rätt val.

Ett foto publicerat av aerie (@aerie)

 Ny kampanj mot ätstörningar

För tre månader sedan presenterade klädmärket även sin nya kampanj #AerieReal. För varje bikinibild som taggas skänker företaget en dollar till National Eating Disorders Association, en amerikansk organisation som jobbar mot ätstörningar.

LÄS OCKSÅ: Glöm ”plus size” – nu gör Lindex ALLA storlekar till ordinarie sortiment!

Psst… Missa inte ToppHälsas yogakurs – klicka på bilden för att läsa mer!

yoga wellness