Vill du lukta lika fräscht av parfym på morgonen som sent på kvällen? Ja, det är möjligt – och väldigt enkelt! 😉

Använd vaselin – eller en fet kräm!

Om du vill förlänga dofttiden kan du applicera lite vaselin på de ställen där du brukar ha parfym och sedan spruta på den som vanligt – då fastnar den lättare. Parfym har nämligen svårare att fastna på torr hy, därför är det effektivt att börja med att återfukta huden lite med lite doftfri olja, vaselin eller fetare kräm.

Och när du ändå är i gång, här är några till saker som kan vara bra att tänka på när man applicerar parfym.

LÄS OCKSÅ: 20 anledningar att använda mer kokosolja

 

Förläng parfymens livslängd

Det finns också en hel del saker du kan göra för att förlänga livslängden på din parfym. Precis som alla dofter tenderar ju även parfym att bli avslagen och tappa en del av sin karaktäristiska doft. Men genom att förvara den rätt kan du undvika det.

Många ställer sin parfym i badrummet, som ofta också är den platsen där man står och sprayar på sig parfym. Men där ska man inte ha den. Parfymer är väldigt ljuskänsliga och även känsliga för temperaturskillnader, vilket gör att badrum där vädring och varma duschar samsas inte är en bra plats. Dessutom är parfymer känsliga mot fukt, vilket absolut finns i badrum.

Ska man ha den i kylskåpet då? Nej, faktiskt inte. Det är en myt som många har gått på. Men precis samma sak gäller här: stora temperaturskillnader är inte bra för parfymen. Och att gå från ett kallt kylskåp till rumstemperatur dagligen är inget att rekommendera.

Ha hellre din parfym i ett linneskåp eller en garderob. Eller varför inte i en fin låda? Det viktiga är att parfymen står mörkt och inte för varmt.

Det finns även andra saker som gör att din parfym tappar lukten eller att doften förändras. Till exempel ska man undvika att utsätta parfymflaskor för onödig skakning. Så om du måste ha med dig den till jobbet, skolan eller när du reser, häll över lite av parfymen i en mindre förpackning. Det går att köpa sådana avsedda för parfymer, men det går också bra att använda en vanlig burk med sprayfunktion. Hellre offra en liten del av din favoritparfym än hela flaskan!

LÄS OCKSÅ: Så vet du hur länge dina skönhetsprodukter håller

 

Applicera rätt för bäst effekt

Ha parfymen på områden där du känner puls. Till exempel bakom öronen, halsen och handlederna, till exempel. Där pulsen slår är kroppen varmare, vilket gör att parfymdoften blir mer intensiv i doften.

Andra ställen som är bra att applicera parfym på er: naveln, armvecket och i knävecken. Dessa ställen är också varma och hjälper även till att sprida ut doften över kroppen. Parfym sätter sig bättre på hår än ren hud, så spraya gärna parfym där du har fjun. Du kan också spraya lite parfym på en hårborste och sedan kamma igenom håret, för en subtil och härlig doft.

Gnugga inte in parfymen efter att du har applicerat den. Många har för vana att applicera parfym på handlederna och sedan gnugga dem mot varandra. Men det kan förstöra partiklarna och förändra parfymens doft.

Lycka till!

LÄS OCKSÅ: Så här ska du EGENTLIGEN använda ditt ansiktsvatten (visste du det här?)

Gillade du det här? Då borde du börja prenumerera på Beauty Edition, ett nyhetsbrev med det bästa från Damernas Världs skönhetsredaktion. Klicka här för att prenumerera! 

Vill du se mer sånt här? Gilla Topphälsa på Facebook så missar du inget!