Sugen på ett ansiktslyft? Nej, inte med skalpell – pincett och spegel räcker bra. Att plocka ögonbrynen kan ta bort några år från din look. Så här formar du dina ögonbryn på rätt sätt!

Den vana vet redan att man plockar underifrån, för att inte ”sänka” brynen och se tröttare ut, och att du plockar medhårs för att få med hela roten. Den rutinerade har koll på att högsta punkten på brynet ska vara ovanför yttersta delen av iris för att öppna ansiktet, och att brynets längd mäts ut med en penna som läggs från näsvingen upp till inre ögonvrån och från näsvingen till yttre ögonvrån.

Den mer avancerade trådar bort sina extrahår eller använder mallar för att få till rätt form. Plocka brynen i dagsljus, gärna med förstorande spegel och med skänkelpincett som minskar risken att du tar bort för mycket. Och om du behöver, fyll i dina ögonbryn med brynpenna eller skugga.

Ett tips är att låta en expert plocka fram en fin form som du sedan lätt håller efter.

Få rätt form på ögonbrynen för din ansiktsform – tänk så här:

Oval ansiktsform

Har du oval ansiktsform fungerar alla former på bryn på dig, håll dig gärna till den mjuka, lite spetsiga bågen.

Hjärtformad ansiktsform

Gör du rundade bryn förstärks ett hjärtformat ansikte och du får en feminin look. Vill du förlänga ansiktet kan du göra bågarna högre.

Avlång ansiktsform

Har du avlångt ansikte – satsa på vågräta, ganska raka linjer för att korta av.

Rund ansiktsform

Har du rund ansiktsform? Höga bågar förlänger ansiktsformen. Gör bågarna spetsiga för att inte förstärka det runda intrycket.

Markerade käkar?

Har du kraftigt markerade käkar – välj spetsiga bågar som drar blickar mot ögonen eller vågformade bryn för ett softare intryck.

 

Gillade du det här? Då borde du börja prenumerera på Beauty Edition, ett nyhetsbrev med det bästa från Damernas Världs skönhetsredaktion. Klicka här för att prenumerera!