Vid det här laget är väl de flesta av oss tillbaka på jobbet efter julledigheten. Varför inte passa på att nystarta året med bra jobbrutiner? För dig som vill hinna mer – utan att för den skull bli mer stressad, kommer här några värdefulla tips!

Videon ovan fokuserar på några olika saker. Framförallt att det är just de som inte tycker att de hinner ta till sig nya tips om hur en jobbar smartare – som verkligen borde se den här videon.

Men det blir mer konkret än så. Man konstaterar bland annat att vi är för splittrade i hur vi arbetar idag. Många gör samma sak i ungefär en halvtimme, innan vi går på nästa uppgift. Vad som för de flesta blir mer effektivt är att istället hänge sig åt en större uppgift i halv- eller heldagarsblock istället.

Och glöm inte att boka in dessa block i kalendern, så inte massor av möten kommer och kapar ditt flow. 😉

Bli mer produktiv på jobbet – gör så här:

• Arbeta i 45-minuters pass, ta sedan en 5 minuters bensträckare. Du kommer tjäna in den tiden i effektivitet!

• Stäng av onödiga notifikationer! Varje gång ett nytt mail eller meddelande dyker upp i hörnet på min skärm så avbryts du i vad du höll på med – och det tar längre tid än vad du tror att komma tillbaka.

• Avsätt tid för att kolla (och svara på) mail. Gör det några gånger om dagen, men du behöver inte ha mailen uppe hela tiden.

• Rör på dig. Utöver din bensträckare efter trekvart, så försök att hinna med en promenad på lunchen!

• Ta lunch! Du blir inte mer effektiv av att hoppa över den. Du behöver näring. Och kom ihåg att dricka mycket vatten.

• Strukturera mera! Ju bättre ordning du har, såväl på ditt fysiska skrivbord som i mappstrukturer på datorn – desto mer effektiv blir du.

Källa

Låt 2016 bli ditt mest effektiva, roliga och kreativa år hittills! 

Hannah_w-almerud_byline