FRÅGA: "En lyckligt gift småbarnsmamma"… Ja, det är så jag brukar tänka på mig själv. Men nu vet jag inte längre om mitt äktenskap är så lyckligt. Jag är nämligen intresserad av en man på mitt jobb. Vi brukar prata och skoja och det finns en attraktion mellan oss. Nu har min jobbarkompis frågat om vi ska ses efter jobbet, gå och äta middag. Jag är väldigt lockad av att träffa honom. Men jag vet att min man skulle bli svartsjuk och uppleva det som ett svek. Jag vill inte vara otrogen, men är nyfiken på den andre mannen. Ja, faktiskt lite förälskad, om jag ska vara ärlig. Vad ska jag göra? /Mimmi

Samtalscoachen Åsa Nyvall svarar:

”Lägg fokus på äktenskapet”

Coach Åsa Nyvall

Hälsocoach och samtalsterapeut Åsa Nyvall svarar på frågor om hälsa.

–Det finns en enkel ”regel” som jag tycker kan vara bra att hålla sig till när man är i en kärleksrelation. Och det är: Om jag inte skulle agera på samma sätt om jag hade min partner här, eller om jag inte är bekväm med att berätta för min partner om detta, då bör jag avstå. För egen del brukar jag tänka att allt jag säger och gör ska jag kunna stå för till 100 procent. Det gör det ganska enkelt.

Om du är osäker på hur du har det i din relation, är min rekommendation att i stället lägga fokus på att ta reda på hur ditt äktenskap mår. Och om du vill vara kvar i det, göra vad som krävs för att det ska må så bra som möjligt. Att bli småförälskad i någon annan är inte ovanligt. Och inte heller farligt. Så länge man inte agerar på det och sårar någon. Jag tänker att man, när det sker, bör lägga tid på att fundera över orsaken till att känslorna dyker upp. Om det är något i livet man behöver hantera, som skaver, som man flyr från. Då behöver man första ta hand om det. Reda ut vad som behövs för att skavet skall försvinna. Och fatta beslut om hur man kan gå vidare.

Genom att lägga fokus på din kärleksrelation kommer du att få svar. Antingen fördjupas kärleken mellan er, vilket gör dig mer harmonisk och lycklig. Då kommer din förälskelse i stället riktas mot din make. Eller så märker du att vad ni än gör så blir det inte bra, vilket kan leda till att ni väljer att separera. Skulle det bli utgången, är du sedan fri att träffa vem du vill. Men har ni inte en öppen relation behöver du visa respekt mot din partner och inte ta steg med en annan man, steg du inte kan stå för och vara öppen med inför din make.

Psst! Kolla in vår yogakurs som guidar dig till ett skönare liv – på bara 10 veckor!

Yoga & yinyoga – bli smidig, stark och stressfri

Yoga motverkar stress och depression, minskar värk i nacke och rygg, stärker hjärtat och gör dig smidig och stark. I den här kursen får du konkreta och användbara verktyg som hjälper dig att hitta en mer hälsosam livsstil i förenlighet med yogans filosofi. 

Pris: 799 kr