Jag skäms för att jag känner att jag vill bort från min familj – ofta! Jag ser fram emot att gå och jobba, mot att få komma iväg och träna, att ha många ärenden att göra på stan och så vidare. Jag älskar min familj, så varför har jag så stort behov av all den här egentiden? /Christel

Coach Åsa Nyvall svarar om egentid:

”Du måste inte leva efter något ideal”

Coach Åsa Nyvall

– Det finns en bild av att det vackraste alltid är att vara med familjen. Att ägna all sin lediga tid åt att vara tillsammans. Men när vi lever efter den normen tappar vi förståelsen för att vi är olika, med olika behov av samvaro och egentid. Det är kanske helt enkelt så att du behöver vara ensam för att må bra, och det är inget konstigt alls.

Vissa människor mår bäst av att aldrig vara ensamma, andra känner som du. Och en del är tillfreds någonstans däremellan. Inget är rätt eller fel. Det är bara olika. Är man introvert så hämtar man energi när man är ensam, och tappar den när man är tillsammans med många andra människor. För den extroverta är det precis tvärtom – och det har på många sätt blivit idealet för hur vi ska vara. Är man inte sådan kan det vara svårt att själv förstå, att få omgivningen att förstå, och att våga uttrycka sitt behov av att få vara bara med sig själv. Försök att acceptera att det är så här för dig. Du har behov av att vara ensam, att ladda energi. När du får det, kan du ge mer kärlek och närvaro till familjen.

Men för att det inte ska kännas som att du flyr, är det fint om du pratar med din partner. Förklara att det inte har med kärlek till familjen att göra. Det är bra om du berättar vad du behöver rent praktiskt. Kanske flera träningspass i veckan, en stund för dig själv efter jobbet eller något helt annat?

Fråga också din partner om hens behov. När ni har vet hur det ligger till, så får ni börja deala så att det blir så bra som möjligt för er alla. Då behöver du inte hitta ursäkter för att ta dig utanför hemmet, du kan med gott samvete göra det du behöver!

Ta dig egentid eller ta med din partner på en helg med dans, yinyoga och spa!♥️

Hooks_ToppHälsa.se

TRÄNINGSHELG PÅ HOOKS HERRGÅRD 2020!

När: 14-16 februari 2020
Var: Hooks Herrgård, några mil söder om Jönköping
Pris: 4500 kr (enkelrumstillägg 400 kr)

Allt detta ingår:
– Boende fre – sön (del i dubbelrum)
– 2 frukostar
– 2 luncher
– 2 middagar
– Mellanmål
– Alla träningspass enligt program
– Föreläsning
– Tillgång till en underbar spaanläggning

LÄS MER OCH BOKA HÄR!