Fråga: Min man vill aldrig vara på tu man hand med mig, och göra saker som jag föreslår. Han tycker att vi alltid ska göra saker i sällskap med andra, eller bara stanna hemma så att han får hålla på med sitt i garaget. Varför gör han så? /Kicki

Coach Åsa Nyvall svarar:
”Kan du trivas i en sådan relation?”

Coach Åsa Nyvall

Hälsocoach och parterapeut Åsa Nyvall svarar på dina frågor om livet.

–Det låter som om du inte har pratat med din man om det här. För att få svar på dina frågor är det nödvändigt att du tar upp det i en situation när ni inte är i affekt, när det är ganska harmoniskt och bra mellan er. Ställ då inte frågor som kan låta anklagande, för det leder i stort sätt alltid till att partnern går i försvarsställning, med resultatet att ingen av er får ut det ni önskar av samtalet.

Berätta för din man att du skulle vilja göra något härligt på tu man hand med honom, och fråga vad han skulle vilja att ni gör i så fall. Berätta hur viktigt det är för dig att få tid med bara honom. För kanske är det så enkelt att han inte har förstått vad det betyder för dig. Vi är ju alla olika.

Men om han får höra det på ett kärleksfullt, varmt sätt från dig kanske han förstår och tycker att det känns viktigt även för honom. För att han vill att du ska må bra och känna dig älskad. Eller så kanske han inte känner sig bekväm med dina förslag. Om han då får föreslå något själv så kanske han blir mer positiv.

Prata med honom på detta sätt, med förhoppning om att ni kan mötas och göra trevliga saker, dels på tu man hand, dels med era vänner. Vill han ändå inte umgås med bara dig så kanske du behöver ställa dig frågan om du kan trivas i en sådan relation? Ta då upp det på nytt med honom, och då med frågeställningen om var er relation egentligen befinner sig.

Psst! Tanka inspiration och kom in i bra träningsvanor på någon av ToppHälsas träningsresor!

TRÄNINGSRESA TILL PALMA

När: 8-15 sept
Pris: 15 495 kr (14 695 kr för ToppHälsas prenumeranter)
Vad ingår: Flyg t/r, mat på flyget, transfer, del i dubbelrum, halvpension, ToppHälsas aktiviteter.

YOGA RETREAT PÅ SHANTI SOM, MARBELLA

När: 13-16 samt 16-19 okt
Pris: 7 200 kr
Vad ingår: Del i dubbelrum, frukost, snacks och middag alla dagar, alla schemalagda yoga-klasser, föreläsningar, workshops och hike.

NYHET – CHALLENGE WEEKEND PÅ SKEPPARHOLMEN

När: 13-14 okt
Pris: 3 995 kr
Vad ingår: Del i dubbelrum, alla måltider, aktiviteter och träningspass på schemat.