FRÅGA: Jag lever i en relation sedan sju år och jag älskar min man. Men vårt förhållande har drabbats av tristess. Ingen av oss orkar direkt anstränga sig för att pigga upp förhållandet – vare sig det gäller att hitta på saker tillsammans eller att ha sex. Det känns som om vi står still. Vad kan vi göra för att blåsa liv i förhållandet igen? /Mimmi

Relationscoach Åsa Nyvall svarar:

”Ni behöver prioritera er relation”

Coach Åsa Nyvall

Hälsocoach Åsa Nyvall svarar på frågor om hälsa.

– Det här är nog något som många kan känna igen sig i. Att man plötsligt inser att den härliga, nära kärleksrelationen man levt i, har övergått i något annat. En trött känsla där ingen längre anstränger sig för att skapa fina stunder. Jag tror det beror på att vi har en tendens att tänka att våra relationer ska fungera av sig själva. Utan att vi egentligen ska behöva göra något särskilt för att hålla kärleken vid liv. Nästan som att det är ett kvitto på att man älskar varandra, att man inte längre behöver anstränga sig.

Men jag tänker att det är precis tvärtom. Relationer är inget vi kan ta för givet. Inget vi kan räkna med löser sig av sig självt. Det krävs att man lägger ner tid och engagemang för att hålla kärleken, passionen och närheten vid liv.

Jag möter många klienter som har slutat att uppvakta varandra. Som har slutat att överraska varandra och slutat att vara nyfikna på varandra. De uttrycker att de har tappat närheten, men lägger ingen tid på att vara nära varandra vare sig fysiskt eller mentalt. Med tanke på att du skriver att du älskar din man och inte beskriver att det finns annan problematik, så är det nog helt enkelt så att ni båda behöver skärpa till er och faktiskt prioritera er relation.

Ni behöver lägga tid på varandra och ta reda på vad ni behöver för att ni ska trivas och ha det gott i er relation. Ett tips, för att komma i gång, kan vara att ni har två stående kvällar i veckan som är era heliga kvällar. När ni två gör något mysigt tillsammans. Där ni har ansvar för var sin kväll. Där syftet är att återigen bli nyfikna på varandra. Närma er varandra i samtal. Och kanske hitta på nya saker ni inte tidigare gjort. För allt som vi vill ska växa behöver få näring och uppmärksamhet. I allra högsta grad våra kärleksrelationer.

Psst! Ta med dig kärleken eller en vän (eller kom själv och få kompisar på plats) på någon av ToppHälsas träningsresor.

Hooks_ToppHälsa.se

TRÄNINGSHELG PÅ HOOKS HERRGÅRD 2020!

När: 14-16 februari 2020
Var: Hooks Herrgård, några mil söder om Jönköping
Pris: 4500 kr (enkelrumstillägg 400 kr)

Allt detta ingår:
– Boende fre – sön (del i dubbelrum)
– 2 frukostar
– 2 luncher
– 2 middagar
– Mellanmål
– Alla träningspass enligt program
– Föreläsning
– Tillgång till en underbar spaanläggning

LÄS MER OCH BOKA HÄR!