Du har bestämt dig. Du vill gå ner i vikt – snabbt! Det du behöver är en matplan, en vecka, eller helst två, där du kickstartar ditt viktras och boostar det med promenader och rätt träning. I ToppHälsas unika webbkurs finns alla tips du behöver om fettförbränning och näringsrik mat. Du får massor med pepp som gör att du orkar hela vägen – direkt från ToppHälsas chefredaktör Pamela Andersson. Här är två veckor för dig som vill gå ner i vikt 3–4 kilo och få en helt ny livsstil!

 

5 saker som avgör om du lyckas gå ner i vikt snabbt:

Gå ner i vikt, tips 1: Välj en diet med lite kolhydrater

Gå ner i vikt, tips 2: Begränsa ditt kaloriintag

Gå ner i vikt, tips 3: Öka din fettförbränning med rätt träning

Gå ner i vikt, tips 4: Minska ditt sockerberoende

Gå ner i vikt, tips 5: Orka hela vägen! Promenera mera

 

Gå ner i vikt snabbt

1. Välj en diet med lite kolhydrater

Lågkolhydratkosten fungerar bra för de allra flesta, för att den ökar kroppens fettförbränning samtidigt som den minskar cellernas möjlighet att lagra fett. Det är viktigt att kosten är allsidig så att den ger dig nya, sunda vanor som du kan hålla dig till även i fortsättningen. Kör man exempelvis en två veckors juicedetox, så är det lätt att man faller tillbaka i gamla mönster efteråt – och går upp igen.

ToppHälsas kickstart består av allsidig lågkolhydratkost, och de kolhydrater du äter kommer framförallt från rotsaker, grönsaker, frukt och bär. 

 

Gå ner i vikt snabbt – Kickstarta med ToppHälsas viktkurs
2. Begränsa ditt kaloriintag

Huvudanledningen till att du går ner i vikt är såklart att du äter färre kalorier än vanligt. Som kvinna ska man generellt äta cirka 2000–2200 kalorier per dag. Ett bra riktmärke är ett dagsintag på 1500 kalorier. När man ligger så lågt, är det viktigt att man gör det på ett smart sätt – maten ska vara näringsrik och mättande mat och du ska äta många gånger om dagen, för att hålla hungern borta och energin och blodsockernivån uppe.

ToppHälsas kickstart ger dig en meny, dag för dag, med jättegoda recept, näringsberäknade och kaloricheckade av vår bloggare och dietist Karin Magnusson. Det är jättegott, fyllt av nyttigheter och enkla recept, med få förbud. Det är alltså ett program du lätt kan hålla!

 

3. Öka din fettförbränning med rätt träning

pamela andersson cancer
Allt vi stoppar i oss påverkar förbränningen uppåt eller neråt. Äter man mycket socker och mättat fett, får man hormoner som bygger på fettdepåerna. Men äter du fisk, kan 20 procent av kalorierna försvinna ut som värme. Så ja, det är skillnad på kalori och kalori.

Att äta rätt och samtidigt träna på det sätt du orkar – det är nyckeln till att öka fettförbränningen. Det handlar inte om att ge sig ut och springa tills blodsmak uppstår i munnen, utan om att ta sig i kragen och komma ut den där kvarten, om det är det som är utmaningen. Att styrketräna gör dessutom att musklerna förbränner mer. Så i praktiken kan du bränna fett när du sitter i soffan.

ToppHälsas kickstart innehåller rätt mat som sätter fart på förbränningen. Du får också ett enkelt träningsprogram, dag för dag (obs, du vilar mer än du tränar!). Dessutom får du träna styrka ihop med Pamela Andersson, Topphälsas chefredaktör. Hela kroppen på sju minuter, och du behöver inte lämna hemmet!

 

4. Minska ditt sockerberoende

Du kanske är en godisråtta, men nu är det stopp med det. Den som vill gå ner i vikt behöver begränsa sockerintaget, och för att kunna stå emot suget som dyker upp hos nästan alla då och då, finns vissa knep. Dels är det lättare att stå emot suget om du helt låter bli sötningsmedel och söta smaker, för då blir du mindre sugen på det. Ingefära, ägg, kaffe och vatten är andra tips för att mota bort suget.

I ToppHälsas kickstart får du en meny helt utan söta smaker eller sötningsmedel. Det kommer att minska ditt sötsug. Dessutom får du ett busenkelt recept på ToppHälsa-shoten, en hälsodryck med ingefära, citron och honung. Ingefära är inte bara antiinflammatoriskt och toppen i förkylningstider. Antioxidanterna och dess brännande smak ger både en mättande effekt och gör att temperaturen i kroppen stiger, vilket ökar förbränningen. Dessutom stoppar den suget. Du kommer att älska ToppHälsa-shoten!

Gå ner i vikt snabbt – Kickstarta med ToppHälsas viktkurs

5. Orka hela vägen (promenera mera)

Att gå ner i vikt är lika mycket psykologi som dieter och träning. Du vet precis hur du ska göra, men orkar du göra det? Och hur länge? Uthållighet är A och O. Det finns vissa knep som gör det lättare. Unna dig andra saker än mat – unna dig biobesök och att träffa någon du inte har träffat på länge. Gå och lägg dig tidigare än du brukar och läs eller kolla på din favoritserie. Suget kommer att vara borta när du vaknar. På morgonen när du vaknar: tänk på hur skönt det är att du klarade gårdagen så bra! Och lita på dig själv. Lita på att du klarar av det! Försök att syna dina tankar och byta ut de dåliga mot nya, som ”vad härligt att jag vet att jag fixar det här”! En morgon- eller kvällspromenad ska göras tre gånger i veckan kan bli en ny vana – om du bestämmer dig för att det ska bli det! Mer än du tror sitter i huvudet (och inte på kroppen).

ToppHälsas kickstart ger dig ett program i 14 dagar. Dag för dag får du veta exakt vad du ska äta, hur du ska tillaga det och om du ska promenera eller softa i soffan. ToppHälsas chefredaktör Pamela Andersson ger dig personlig pepp i flera olika filmer – bara att sätta igång när det känns tungt. Att gå ner i vikt kan vara en lång, och ibland tuff, resa. Det är lättare att hålla någon i handen.  

Gå ner i vikt snabbt – Kickstarta med ToppHälsas viktkurs

Och givetvis: Skippa piller för att gå ner i vikt

Att gå ner i vikt handlar om att på ett hälsosamt sätt lägga om sin livsstil. Bantningspiller och lightprodukter gör det inte lättare, det kan tvärtom få dig att bli mer sugen. Då blir det lättare att småäta, och falla tillbaka i gamla vanor. Att äta ren mat så nära ursprunget som möjligt är ett långsiktigt sätt att gå ner i vikt, eftersom du får ett stabilt blodsockervärde. Processad mat och piller ger precis motsatt effekt. Don’t do it.

 

Så om du, som så många andra, drömmer om att gå ner några kilon, utan att behöva räkna kalorier, leva på äckliga pulverdrinkar eller gå hungrig – då är Topphälsas kickstart grejen för dig. Du får ett komplett program för en enkel viktnedgång och ett hälsosammare liv (det går inte att misslyckas!).

Gå ner 3–4 kilo på 2 veckor!
Klicka här för att komma till ToppHälsas viktkurs!

Pris 249:-

Vid frågor om kursen, kontakta: onlinekurs@mag.bonnier.se

 

Gå ner i vikt med ToppHälsa

 

Vill du se mer sånt här? Följ ToppHälsa på Facebook eller ladda ner ToppHälsa-appenså missar du inget!