Äta GI på julbordet, hur fungerar det? Jo, superbra om du frågar oss. Här hittar du goda recept på GI-mat som passar bra i jul!

Gi-julmat och GI-recept

8 portioner

1 burk urvattnade sillfiléer
11/2 dl vatten
3/4 dl ättiksprit (12-procentig)
1 dl socker
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
6 kryddnejlikor
ev 3 stjärnanis
1 apelsin
1 blodapelsin
1 rödlök

Gör så här: Häll av sillspadet, skölj filéerna, skär dem i mindre bitar och lägg bitarna i en skål. Koka upp vatten, ättika och socker. Lägg i lagerblad och kryddor. Skiva apelsiner och rödlök och lägg ner i lagen. Låt svalna och häll över sillen. Låt stå i kylen i 2–3 dagar.

Psst! Vill du a fler härliga recept och lära dig mer om träning och hälsa? Kolla in vår succébok:
stora boken om din hälsa

Lite ur innehållet:
➔ Så får du ordning på mat, träning och sömn
➔ Hitta dina socker-fällor och bli kvitt sötsuget
➔ Test: Vilken träning passar dig?
➔ Vägarna till hållbar viktsuccé
➔ Sov gott med metoderna som funkar

Köpknapp_rosa

NUVARANDE GI på julbordet: Inlagd apelsinsill
NÄSTA Krönika: Jag lurar mig själv i mörkret