En chokladbit som ska motverka hudens åldrande och dessutom öka lystern – det är tydligen inte alls för bra för att vara sant. Nu finns nämligen ett kosttillskott utformat som en chokladbit.

Kosttillskottet ”Eesthechoc – Cambridge Beauty Chocolate” innehåller kakaopolyfenoler som finns i kakaobönor och som motverkar hjärt- och kärlsjukdomar. Det innehåller också astaxantin, en antioxidant som utvinns från alger, och som är 6000 gånger starkare än vitamin C.

De här två ämnena ska tillsammans öka både syresubstansen i blodet och mikrocirkulationen i blodådrorna. Och en endaste chokladbit om dagen ska vara fullt tillräckligt för att få effekt.

Det är forskare från Cambridge University som har utvecklat och producerat kosttillskottet. Tio år har ägnats åt forskning av den nya tekniken som gör att kakaopolyfenolerna och astaxantinet snabbt kan tas upp av blodomloppet, i stället för att brytas ned i kroppens ämnesomsättning.

3000 personer har också deltagit i tester vid framställandet av skönhetschokladen.

Det verkar bara finnas en liten hake… En chokladkaka kostar över 400 kronor 😉

Gillade du det här? Då borde du börja prenumerera på Beauty Edition, ett nyhetsbrev med det bästa från Damernas Världs skönhetsredaktion. Klicka här för att prenumerera! 

Vill du se mer sånt här? Gör som 20 000 andra och gilla Topphälsa på Facebook!

byline_lisa_ny