Nya restaurangen The Avocado Show serverar enbart rätter som på ett eller annat sätt består av nyttig avokado. Vi tror att vi kommit till himlen!

Dagen vi alla väntat på är äntligen här: en avokadorestaurang har kommit till stan! Eller ja, till Amsterdam alltså. Vårens weekendsemester känns given nu när vi kan mumsa på avokadoburgare eller dricka en smoothie där det två av bästa världar möts (avokado och choklad).  The Avocado Show heter den geniala restaurangen som förväntas öppna dörrarna nu i februari 2017. Alla rätter på menyn kommer på något vis att bestå av avokado och gästerna kommer kunna avnjuta avokado till både frukost, lunch, middag och kvällssnacks. Restaurangen har lockat sina Instagram-följare med bilder på avokadoskapelser som får vem som helst att vattnas i munnen. Vi får bara hålla tummarna och hoppas på att trenden kommer till Sverige snart!

5 hälsofördelar med avokado

  • Avokado är rikt på enkelomättat fett. Enkelomättade fettet är nyttiga fetter som är bra för hälsan och särskilt för hjärtat.
  • Avokado är otrolig näringsrikt och innehåller proteiner, flertal aminosyror, mineraler, fibrer, karotenoider, omega 3 och vitamin B, C, E och K. Bland annat.
  • Avokado är rikt på kalium vilket är en viktig mineral som exempelvis sänker blodtrycket och hjälper musklernas funktion. 100 gram avokado motsvarar 30 % av RDI (rekommenderat dagligt intag).
  • Avokado skyddar mot hjärtsjukdomar, hjärnsjukdomar, diabetes och cancer.
  • Studier har visat att avokado kan hjälpa till att lättare gå ned i vikt då det är mättande och innehåller så mycket nyttigheter.

Läs även:

Avokado – så vet du om den är perfekt mogen (eller får den att mogna snabbare!)

Godaste mellanmålet: Nyttig avokadomousse med bär och kokoschips

Vill du läsa mer sånt här? Följ ToppHälsa på Facebook för att inte missa något inom kost, träning och hälsa!